Spaghetti og kødboller

Lækker weekendmad er ikke sådan at kimse af. Når vi når til weekenden elsker jeg at gøre lidt ekstra ud af maden og at stå lidt længere i køkkenet end til hverdag. Jeg er specielt glad for det italienske køkken – mange fantastiske retter kommer fra støvlelandet – her tænker jeg blandt andet på Spaghetti bolognese, Lasagne og

Lasagne med hjemmelavet mornaysauce

Alle elsker lasagne herhjemme. Den gode klassiske pastaret går aldrig af mode og den kan varieres på uendelig mange måder alt efter, hvilke grøntsager man lige har ved hånden. Denne version er min bedste opskrift på lasagne og er egentlig lavet efter samme opskrift som min spaghetti bolognese bare tilsat en masse gode grøntsager. Både Adrian og

Jambalaya – sydstaternes svar på biksemad

Vores weekend blev tilbragt i det jyske, hvor vi skulle fejre min kære fars fødselsdag, men desværre kom det meste af weekenden til at stå i sygdommens tegn, da Daniel fik feber nærmest i det minut, vi parkerede bilen ude foran huset i Skive. Og han er stadig ikke på toppen, så i dag sidder

Morgenmads tortillas

Stille og rolige morgener, hvor der er tid til at hygge ved morgenbordet, er noget af det, jeg holder allermest af ved at holde weekend –  det er altid skønt med en rigtig god start på dagen:-) Sidste lørdag havde vi sådan en morgen. Vi havde ingen planer for dagen og jeg startede med at stå op en lille

Grillspyd med asiatisk inspireret marinade

En absolut favorit til grillen herhjemme er hjemmelavede grillspyd. De er velsmagende og kan varieres på utallige måder – alt efter hvad man lige har i køleskabet og grøntsagsskuffen. Forleden stod aftensmaden på en lækker broccolisalat med blomkål og peanuts, nyopgravede kartofler og disse skønne marinerede grillspyd. Det blev taget vel imod og både skåle

Spaghetti bolognese

Vores store lille dreng fyldte fire år i går, det er vanvittig, hvordan tiden bare forsvinder!! I går formiddag havde vi hele børnehaven til fødselsdag i haven, alle vejrudsigter havde lovet regn, men vi var så heldige, at de alle tog fejl – solen skinnede og alle ungerne havde en fest – blandt andet på

Mandemad

I sidste uge besluttede vi os for at lave en lidt anderledes aftensmad med fire forskellige slags sticks – såkaldt mandemad – hertil serverede vi en lækker salat (så blev det lige lidt sundere:-)). Behøver jeg at skrive, at det var et stort hit hos alle mine tre drenge:-) Det hører absolut ikke under kategorien

Græske bøffer med tzatziki

Hverdagsmad behøver ikke nødvendigvis at være kedelig mad! Herhjemme er vi rigtig glade for hvidløg og krydderier generelt, så vi får ofte mad, der smager af noget. Forleden fik vi disse græske bøffer med tzatziki. En dejlig nem ret, der både er rig på smag og samtidig er forholdsvis sund. Græske bøffer: 500 g. hakket

Beef Ramen

Den japanske nudelret beef ramen er meget populær i tiden, både fordi det smager helt fantastisk, det er nemt og forholdsvis hurtigt at lave og så er beef ramen sund og fyldt med gode sager. At kalde min version af denne skønne ret for beef ramen er måske en smule misvisende, da ramen rent faktisk

Boller i karry

Boller i karry er både en klassisk og børnevenlig ret og det er samtidig en af Adrians absolutte favoritter. Retten er dejlig velsmagende og forholdsvis nem at lave, så børnene kan sagtens være med i køkkenet. Adrian sørgede for at lave farsen (under kyndig vejledning naturligvis) og så sørgede jeg for at komme kødbollerne i det kogende

Tom kha gai – Thailands suppe

Første gang jeg smagte Tom kha gai var på Eastern Corner som ligger på Sølvtorvet i København, og jeg har elsket suppen lige siden. Den er rigtig nem at lave og den smager virkelig dejligt. Når jeg laver den herhjemme undlader jeg at tilsætte chili, så drengene også kan være med. Det kan godt være

Smilende æg med sennepsauce, stegt flæsk og ristet rugbrød

Retten hedder jo egentlig skidne æg, efter et levn fra gammel tid, men det er nok det mest uappetitlige navn til en ret, så vi omdøber det en smule:-) På trods af navnet så smager skidne æg faktisk rigtig godt. Vi valgte lidt anderledes tilbehør til æggene denne gang – nemlig stegt flæsk lavet i ovnen og

Hjemmelavede forårsruller i ovn

For et par dage siden stod aftensmaden på hjemmelavede forårsruller og en sprød salat. Jeg valgte at lave forårsrullerne i ovnen, da det både er nemmere (de passer sig selv), sundere og så sviner det ikke, som når man steger dem på panden. Men er man mere til de pandestegte, så er det også en mulighed:-)