Stegte ris med kylling (Khao Pad Gai)

Så blev det hverdag igen – med madpakker, vuggestue, børnehave og arbejde – og selvom jeg elsker elsker elsker at holde ferie og have ekstra meget tid med min lille familie, så er hverdagen nu også rar. Vi har startet blødt ud med en fridag i mandags og korte dage både i går og i

Høns i asparges

Jeg er håbløst bagud med alt, jeg havde planlagt op til jul – ting jeg havde glædet mig rigtig meget til at lave – både alene og sammen med drengene. Vi er slet ikke gået i gang med konfekten eller småkagerne – men der er da heldigvis halvanden uges tid at løbe på endnu;-) I

Glaseret hamburgerryg med flødestuvet spinat

Selvom der fortsat er et stykke tid til, at vi rammer juleaften, så går tiden hurtig. Planlægning er alfa omega for mig for at få alting til at lykkedes og gå op i en højere enhed. Jeg kan hurtig komme til at stresse – ofte helt unødigt – fordi jeg glemmer at lægge en god

Flæskesteg med sprød svær

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ELSKER jul og alt hvad det indebærer – julehygge, juletraditioner og i særdeleshed julemaden:-) Og nummer et på min julemads-liste er flæskesteg, det er ikke rigtig jul uden en lækker og saftig flæskesteg med sprød svær serveret med brune kartofler, rødkål, brun sovs og franske kartofler (VIGTIGT:-))

Frisk pasta med hjemmelavet pestosauce

Ugen er godt igang – en kort uge for mit vedkommende – jeg har nemlig fornøjelsen af hele to fridage i denne uge – og de skal bruges fornuftigt – nemlig på vores føromtalte renovering af huset. Jeg aner lys for enden af tunnelen – vores repos er nu kun et nyt gulv fra at

Sprødstegt andebryst med rødkålssalat blandet med salte mandler og klementiner

Mortens aften er lige om hjørnet og i år skal vi fejre aftenen med andebryst, hjemmelavet rødkålssalat og masser af sukkerbrunede kartofler. Jeg plejer at lave en hel andesteg med hele svineriet til, men da Mortens aften i år falder på en torsdag (hvor jeg har sent fri), så må vi tænke lidt i alternativer

Enchiladas med oksekød

Det er mandag – begge drenge er sendt afsted i henholdsvis børnehave og vuggestue – og jeg sidder pt. og spiser en helt igennem lækker flæskestegs sandwich af rester fra flæskestegen i lørdags:-) Jeg er hjemme i dag og i morgen uden børnene – hvilket på en og samme tid er skønt og lidt underligt

Jordskokkesuppe

Det er bare for alvor blevet efterår med regn og rusk – drengenes termostøvler er allerede taget i brug og det samme gælder de tynde vanter – det gik lige fra sommer til semi vinter på et splitsekund. Men hyggeligt er det altså:-) Der begynder efterhånden at være godt tyndet ud i vores køkkenhave, men

Indisk butter chicken

Opskriften på indisk butter chicken findes i et utal af variationer – fælles er dog, at retten altid er lækker krydret og er fyldt med mørt kyllingekød. Selvom butter chicken er mild i smagen efter indisk standard, så er der alligevel godt med smæk på smagen. Herhjemme laver jeg retten uden at tilsætte chili og

Fedtfattig gullaschsuppe

Dagen i dag bliver for mit vedkommende tilbragt på sofaen i selskab med kleenex, otrivin og en masse the. Jeg var nemlig alt for hurtig i vendingen i fredags, da jeg proklamerede, at vi var ved at være ovenpå igen.. Men selvom at det er lidt ærgerligt at bruge en hel dag på langs, så

Stegt flæsk med persillesovs – ovnstegt

Stegt flæsk og persillesovs, danmarks nationalret, kræver ikke den store introduktion, det er bare god gammeldags mormormad, når det er bedst:-) Det er ikke så ofte, at der er stegt flæsk på menuen herhjemme, men alle, inklusiv undertegnede, er store fans af retten. Nu er stegt flæsk med persillesovs jo ikke ligefrem sundt, men det smager fantastisk (og lidt syndigt:-)) men

Mørbradgryde i stegeso

Selvom vi har dejlig sommerlige temperaturer i øjeblikket, så er efterårs sæsonen allerede skudt igang herhjemme. Begge lopper er startet til gymnastik igen, hvilket betyder, at tirsdag og torsdag er restedag, da det er umuligt at nå at lave det helt store i køkkenet, når man først er hjemme efter klokken 18. Det vil sige,

Spaghetti og kødboller

Lækker weekendmad er ikke sådan at kimse af. Når vi når til weekenden elsker jeg at gøre lidt ekstra ud af maden og at stå lidt længere i køkkenet end til hverdag. Jeg er specielt glad for det italienske køkken – mange fantastiske retter kommer fra støvlelandet – her tænker jeg blandt andet på Spaghetti bolognese, Lasagne og