Quinoasalat med edamamebønner og granatæblekerner

Prøv denne lækre quinoasalat fyldt med gode sunde råvarer. Salaten passer til det meste og er et rigtig godt alternativ til en traditionel grøn salat. Quinoa frø er både gode i smag, konsistens og er rige på proteiner, hvilket gør, at de mætter rigtig godt. Jeg har her valgt den sorte variant, men farven på frøene er

Hvidløgssild

Sild hører jo til en god julefrokost og efter min mening gør disse hvidløgssild ethvert julefrokostbord komplet – hvidløg og forårsløg giver smagen kant og creme fraiche blandet med mayonnaise gør konsistensen lækker cremet. Min mor har i flere år lavet hvidløgssild, når de holder julefrokost, og jeg er helt sikker på, at der er

Klassisk flæskestegssandwich

En hjemmelavet flæskestegssandwich med sprød svær er og bliver bare kræs. Og samtidig er det  en perfekt måde at få brugt resterne af flæskestegen – til en luksus frokost. Sandwichene kan fyldes alt efter smag og behag, dette er min favorit med syltede agurker, rødkål og sprøde æbler. Dressingen river lidt i næsen, men kun

Laksesalat med rejer, mango, avokado og cremet dilddressing

Hvis du lige står og mangler en lækker forret til gæstemenuen, så vil jeg gerne anbefale denne skønne laksesalat med rejer, mango, avokado og en cremet dilddressing – der både er en lækkerbisken for øjne og gane:-) Den er nem og hurtigt at bikse sammen og smager fantastisk – fyldt med dejlige smage, der komplimenterer

Pirogger

Pirogger er en virkelig lækker spise – både som en del af aftensmaden, i madpakken og som en god eftermiddagssnack. Fyldet i pirogger kan varieres, alt efter hvad man bedst kan lide (eller lige har ved hånden.) og de falder som regel i god jord hos modtager. Klokken 5.45 i morges ramte hverdagen mig –

Asparges med bacon, parmasanost og sennepsdressing

To råvarer minder mig allermest om forår – det er rabarber og alle de skønne retter, man kan lave heraf og så er det asparges:-) Det er knap nok sæson for den danske asparges, men mon ikke at den er lige på trapperne, naturligvis hvis foråret snart vender tilbage igen….  Asparges smager både skønt i den

Skinkemuffins med ost og spinat

Med et trylleslag er påsken ovre og hverdagen banker på endnu en gang. Vores påskeferie har været spækket med aktiviteter og hygge, så vi er godt fyldt op til en ny uge – selvom jeg nu sagtens kunne bruge en uge eller to ekstra, men sådan er det vel som oftest. Vi sluttede ferien af

Kartoffelvafler med serranoskinke og parmansan

Siden sidste indlæg har jeg måtte sande, at selvom ugen startede uden sygdom, så kan tingene hurtigt ændre sig. Daniel er nu endnu en gang ramt af en maveinfluenza og har været vågen en meget stor del af natten. Så den står, igen igen, på sofahygge med mindstemanden i dag. (Og så må det i øvrigt gerne

Fire “salater” til julefrokostbordet

Vi skal holde julefrokost herhjemme d 25. december – en hel dag i familiens og ikke mindst madens tegn – det bliver alletiders:-) Tanken er, at vi starter traditionelt op med en fiskeanretning bestående af sild (og snaps), laks og røget makrelsalat. Derudover er planen, at vi skal have frikadeller, medister og rester fra flæskestegen:-)

Hjemmelavet kyllingesalat

Der findes ikke noget bedre end let og overskueligt mad på hverdage. Simremad og des lige hører til weekenderne, hvor man har tid og overskud til at stå i køkkenet i længere tid – og det elsker jeg – det er så hyggeligt at gøre lidt ekstra ud af det og kræse godt om maden,

Hjemmelavet æggesalat

Planer er som bekendt til for at blive ændret. Tanken var, at jeg skulle bruge min fridag i går på at gøre hele hytten hovedrent, men da ørelægen ringede tirsdag eftermiddag og tilbød, at Daniel kunne få lagt dræn to uger før tid, da de havde fået et afbud, var jeg hurtig til at sige

Hjemmelavet skinkesalat

Hjemmelavet skinkesalat er en sand delikatesse, og den slår alle supermarkedernes skinkesalater med flere længder – og så slipper man pænt udenom alle de mange tilsætningsstoffer, der gemmer sig i købesalaten. Oveni det så er det virkelig nemt at lave og det tager ingen tid, man skal blot have en rest hamburgerryg eller skinke fra