Quinoasalat med edamamebønner og granatæblekerner

Prøv denne lækre quinoasalat fyldt med gode sunde råvarer. Salaten passer til det meste og er et rigtig godt alternativ til en traditionel grøn salat. Quinoa frø er både gode i smag, konsistens og er rige på proteiner, hvilket gør, at de mætter rigtig godt. Jeg har her valgt den sorte variant, men farven på frøene er underordnet, salaten smager skønt uanset farven.

En quinoasalat kan sammensættes på utallige måder – både med grøntsager og frugt, jeg har blandt andet valgt edamamebønner, spidskål og granatæbler i denne version – så der både er sødt og sprødt i salaten. Jeg plejer at røre en lækker og cremet creme fraiche dressing sammen til servering, det er, efter min mening, prikken over i’et.

Quinoasalaten passer både til kylling, oksekød og svinekød – sidst jeg serverede den herhjemme var det som tilbehør disse kyllingelår som i øvrigt altid falder i god jord hos mine drenge:-)quinoasalat, salat, quinoa, tilbehoer, edamameboenner, granataeble, spidskaal, spidskål, granatæble, quinoasalat-edamame, quinoasalat-granatæble, frokost, madpakkeideer

Quinoasalat med edamamebønner og granatæble: – 4-6 personer

  • 1 1/2 dl. quinoa
  • 1/2 spidskål (jeg brugte den røde variant)
  • 1 granatæble (kernerne)
  • 200 g. edamamebønner
  • 250 g. vindruer

Creme fraiche dressing:

  • 5 dl. creme fraiche
  • 1 bdt. persille
  • 1 bdt. purløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • Friskkværnet peber

Quinoasalat: Skyl quinoaen godt i en si under rindende vand, således at bitterstofferne skylles væk. Kom herefter quinoa i en lille gryden (der skal 1 1/2 dl. vand til hver 1 dl quinoa). Kog op og lad dem småkoge i 15 minutters tid. Si vandet fra og lad quinoaen køle helt ned inden brug. Tø edamamebønnerne op, snit spidskålen fint, halver vindruerne og tag kernerne ud af granatæblet. Kom hele herligheden en passende skål.

Creme fraiche dressing: I en skål blandes creme fraiche, finthakket puløg og persille, citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber sammen. Opbevares på køl indtil servering.

Quinoasalaten er for øvrigt også virkelig god til frokost eller i madpakken.

Husk at du er mere end velkommen til at følge mig både på instagram og på facebookquinoasalat, salat, quinoa, tilbehoer, edamameboenner, granataeble, spidskaal, spidskål, granatæble, quinoasalat-edamame, quinoasalat-granatæble, frokost, madpakkeideer

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *