Prøv denne lækre quinoasalat fyldt med gode sunde råvarer. Salaten passer til det meste og er et rigtig godt alternativ til en traditionel grøn salat. Quinoa frø er både gode i smag, konsistens og er rige på proteiner, hvilket gør, at de mætter rigtig godt. Jeg har her valgt den sorte variant, men farven på frøene er underordnet, salaten smager skønt uanset farven.
En quinoasalat kan sammensættes på utallige måder – både med grøntsager og frugt, jeg har blandt andet valgt edamamebønner, spidskål og granatæbler i denne version – så der både er sødt og sprødt i salaten. Jeg plejer at røre en lækker og cremet creme fraiche dressing sammen til servering, det er, efter min mening, prikken over i’et.
Quinoasalaten passer både til kylling, oksekød og svinekød – sidst jeg serverede den herhjemme var det som tilbehør disse kyllingelår som i øvrigt altid falder i god jord hos mine drenge:-)
Quinoasalat med edamamebønner og granatæble
Ingredienser
Quinoasalat
- 1 1/2 dl Quinoa
- 1/2 Spidskål Jeg brugte den røde variant
- 1 Granatæble Kernerne
- 200 g Edamamebønner Fra frost
- 250 g vindruer
Creme fraiche dressing
- 5 dl Creme fraiche 18%
- 1 bundt Persille
- 1 bundt Purløg
- 1 spsk Citronsaft
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Sukker
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Quinoasalat
- Skyl quinoaen godt i en si under rindende vand, således at bitterstofferne skylles væk.
- Kom herefter quinoa i en lille gryde tilsat vand (der skal 1 1/2 dl. vand til hver 1 dl quinoa). Kog op og lad dem småkoge i 15 minutters tid.
- Si vandet fra og lad quinoaen køle helt ned inden brug.
- Tø edamamebønnerne op, snit spidskålen fint, halver vindruerne og tag kernerne ud af granatæblet
- Kom alle ingredienserne i en skål og server salaten
Creme fraiche dressing
- I en skål blandes creme fraiche, finthakket purløg og persille, citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber sammen.
- Opbevares på køl indtil servering.
Quinoasalaten er for øvrigt også virkelig god til frokost eller i madpakken. Den beholder sin sprødhed selv efter en dag i køleskabet.
Husk at du er mere end velkommen til at følge mig på de sociale medier. Du kan finde mig både på instagram og på facebook. Begge sider bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.