Nutella trøfler a la Ferrero Rocher er en helt igennem fantastisk kombination af sprøde, lækre chokolade vaffelrør, hasselnødder og cremet nutella. Udover at være uimodståelige, så er de virkelig nemme at bikse sammen. Trøflerne er fyldt med lækker knas på ydersiden og blød trøffelmasse i midten. Hvis du er ekstra vild med hasselnødder, kan du komme en nød i midten af trøflen – som en lille overraskelse – det er også rigtig lækkert.
Nutella trøflerne er en ren luksus i konfektskålen og de er nærmest væk, så snart de rammer bordet:-)
Udover nutella trøfler så laver jeg også gerne en omgang Tiramisu trøfler i december – så er det lidt at vælge imellem og begge dele plejer at være en stor succes – hvor nutella trøflerne har lidt knas og bid, så er Tiramisu trøflerne mere bløde i konsistens og smag.
Nutella trøfler a la Ferrero Rocher
Ingredienser
Fyld
- 150 g Hasselnødder
- 200 g Vaffelrør
- 300 g Nutella
Overtræk
- 200 g Chokolade 70%
- 1 spsk Rapsolie eller vindruekerneolie
- 100 g Hasselnødder
Sådan gør du
Fyld
- Hasselnødderne finthakkes i en minihakker sammen med vaffelrørene.
- Rør nøddeblandingen sammen med Nutella i en skål og sæt skålen på køl i mindst en time.
- Form ca. 25 kugler (jeg brugte i teske) og læg kuglerne på et fad eller lignende og kom dem i fryseren i en times tid.
Overtræk
- Imens laves overtrækket. Hak hasselnødderne (ikke alt for fint). Smelt chokoladen – tilsæt olie og de hakkede hasselnødder.
- Tril hver nutellakugle i overtrækket således at de er helt dækket af overtrækket og kom dem på køl endnu en gang, indtil de skal serveres.
Leder du efter flere lækre opskrifter til julens mange sammenkomster, kan jeg varmt anbefale disse Gingerbread cupcakes, denne julesangria, Bountykugler og mange flere – du er meget velkommen til at gå på opdagelse i mine opskrifter.
Har du lyst, er du meget velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.