I dag er der dømt adventshygge herhjemme med hvid gløgg, æbleskiver med nutellahjerte og ikke mindst disse julede Gingerbread cupcakes – der er garanti for sukkerchok;-)
Gingerbread cupcakes er enkle at lave og de er fyldt med dejlige julens krydderier, så man kan næsten ikke undgå at komme i julestemning, når man sætter tænderne i dem. Her er de pyntet med sukkerpynt, som man efterhånden kan finde mange steder – et par af mine favoritter er bagetid.dk og nyborgs-room.com
Gingerbread cupcakes med saltkaramel frosting: – 12 stk.
Gingerbread cupcakes:
- 115 g. smør
- 100 g. brun farin
- 1 æg
- 3 spsk. Mørk sirup
- 1 vaniljestang (kornene)
- ½ tsk. Bagepulver
- ½ tsk. Natron
- 1 tsk. Stødt ingefær
- ½ tsk. Stødt nelliker
- 1 tsk. Stødt muskatnød
- ½ tsk. Kanel
- 1 knsp. Salt
- 170 g. hvedemel
- 1 ¼ dl. mælk
Saltkaramel frosting:
- 200 g. philadelphiaost (ikke light)
- 190 g. blødt smør
- ½ ds. Karameliseret mælk (dulce de lerche)
- 1 mip salt
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 450 g. flormelis
Evt. sukkerpynt til toppen
Gingerbread cupcakes: Pisk smør og brun farin sammen. Tilsæt æg, sirup, kornene fra 1 vaniljestang og mælk og pisk igen. I en separat skål blandes mel og alle krydderierne sammen. Rør til de tørre ingredienser sammen med ”de våde” ingredienser.
Fyld muffinsformene 3/4 med dejen og bag kagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 18 minutter. Lad kagerne køle ned inden de dekoreres.
Frosting: Pisk flormelis, philadelphiaost, blødt smør, salt og vaniljesukker sammen, tilsæt karameliseret mælk og pisk til en ensartet masse. Sprøjt frosting på dine Gingerbread cupcakes og pynt evt. med sukkerpynt
Perfekte julekager. Hav en rigtig dejlig advents søndag:-)