One pan mexicansk risret med oksekød og cheddarost

Jeg har før skrevet om min forkærlighed til en nem og overskuelig hverdag og i høj grad til nem og let hverdagsmad. Man har rigeligt at bruge tiden til, når først man har fået fri fra arbejde, har hentet poderne og egentlig mest af alt har lyst til at bruge tiden på at hygge med

Lækker og fyldig rissalat

Grillsæsonen er (heldigvis) over os. Det betyder for vores vedkommende, at vi griller ca 5 ud af 7 dage om ugen – når det ikke står ned i stænger vel at mærke;-) Det er, som i så mange andre hjem, herren i huset, der står som grillmester herhjemme – det holder jeg mig langt væk fra;-) Til

Mørbrad i fad med hjemmelavet mornaysauce, bacon og syltede hvidløg

Vi nyder vores lille miniferie herhjemme. I skrivende stund sidder Jimmy og Adrian og samler lego nedenunder, alt imens Daniel tager sig en velfortjent middagslur (hvilket sker meget sjældent) og hvederne til i aften hæver. Så jeg har set mit snit til at sætte mig på hjemmekontoret og forfatte et mindre blogindlæg om vores aftensmad

Burritos med kylling

En ny uge er allerede godt i gang – for vores vedkommende uden sygdom, hvilket er skønt efter en uge, hvor begge drenge har været syge på skift. Nu tælles der ned til fastelavn og drengene er gået i planlægningsmode, hvad angår fastelavnskostumet – fortsættelse følger:-D I går, da jeg fik fri fra arbejde, var

Boeuf Bourguinon

Så kom kong vinter også forbi vores del af galaksen (sorry – jeg har set alt for meget Lego Star wars den sidste tid)  Det sner, fyger og er råkoldt i dag og jeg har mest af alt lyst til at krybe mig under et tæppe på divaen og se en film eller to, men

Mexicansk tacosuppe

Vejret er gråt, vådt og koldt – Januarvejr er bare rigtig suppevejr:-) Søndag aften havde jeg en ustyrlig trang til suppe, og det passede jo meget godt med, at jeg længe har haft lyst til at prøve kræfter med en mexicansk tacosuppe. Og den bliver helt bestemt et indslag igen herhjemme, den smagte nemlig overraskende godt – fyldt

Moussaka med squash og kartofler

Moussaka er en virkelig nem og billig ret at bikse sammen og den smager skønt, særligt akkompagneret med en god salat. Og endnu bedre er det, at retten bare bliver bedre af at stå en dag i køleskabet, så lav endelig en stor portion, så der er til et par dage:-) Hvis retten skal laves helt

Intervalstegt culottesteg

Jeg har lavet culottesteg et utal af gange – det er en af mine yndlings udskæringer -fyldt med saft, kraft og smag – og jeg har efterhånden lavet det på rigtig mange måder. De sidste gange, hvor culottestegen har været “hovedperson” på menuen har jeg benyttet mig af intervalstegning. At intervalstege betyder, at man steger

Stegte ris med kylling (Khao Pad Gai)

Så blev det hverdag igen – med madpakker, vuggestue, børnehave og arbejde – og selvom jeg elsker elsker elsker at holde ferie og have ekstra meget tid med min lille familie, så er hverdagen nu også rar. Vi har startet blødt ud med en fridag i mandags og korte dage både i går og i

Høns i asparges

Jeg er håbløst bagud med alt, jeg havde planlagt op til jul – ting jeg havde glædet mig rigtig meget til at lave – både alene og sammen med drengene. Vi er slet ikke gået i gang med konfekten eller småkagerne – men der er da heldigvis halvanden uges tid at løbe på endnu;-) I

Glaseret hamburgerryg med flødestuvet spinat

Selvom der fortsat er et stykke tid til, at vi rammer juleaften, så går tiden hurtig. Planlægning er alfa omega for mig for at få alting til at lykkedes og gå op i en højere enhed. Jeg kan hurtig komme til at stresse – ofte helt unødigt – fordi jeg glemmer at lægge en god

Flæskesteg med sprød svær

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ELSKER jul og alt hvad det indebærer – julehygge, juletraditioner og i særdeleshed julemaden:-) Og nummer et på min julemads-liste er flæskesteg, det er ikke rigtig jul uden en lækker og saftig flæskesteg med sprød svær serveret med brune kartofler, rødkål, brun sovs og franske kartofler (VIGTIGT:-))

Frisk pasta med hjemmelavet pestosauce

Ugen er godt igang – en kort uge for mit vedkommende – jeg har nemlig fornøjelsen af hele to fridage i denne uge – og de skal bruges fornuftigt – nemlig på vores føromtalte renovering af huset. Jeg aner lys for enden af tunnelen – vores repos er nu kun et nyt gulv fra at

Sprødstegt andebryst med rødkålssalat blandet med salte mandler og klementiner

Mortens aften er lige om hjørnet og i år skal vi fejre aftenen med andebryst, hjemmelavet rødkålssalat og masser af sukkerbrunede kartofler. Jeg plejer at lave en hel andesteg med hele svineriet til, men da Mortens aften i år falder på en torsdag (hvor jeg har sent fri), så må vi tænke lidt i alternativer