Kylling i rød karry

Kylling i rød karry – utrolig lækker gryderet fra det thailandske køkken. Dette er min version af den skønne ret fyldt med lækre grøntsager og varmende krydderier. Krydderierne kan du skue op og ned for, alt efter hvad der passer for dig. Den røde karrypasta er stærk, så prøv dig frem. Jeg kan godt lide at retten er en smule stærk uden det brænder i munden. Det giver retten kant og gør den utrolig aromatisk.

Kylling i rød karry passer perfekt til en råkold efterårs – eller vinterdag, hvor der er behov for at blive varmet godt igennem. Grøntsagerne kan du variere alt efter sæson og smag og kødet kan sagtens erstattes af både svinekød og oksekød. Det er en utrolig velsmagende ret og selvom der er lidt spark på smagen, så er den stadig børnevenlig – begge mine drenge spiser gryderetten med velbehag.

thai-kylling, kylling-i-rød-karry, thaimad

Kylling i rød karry

Lækker og aromatisk gryderet fra det thailandske køkken fyldt med lækre råvarer og gode krydderier
Forberedelse25 min
Tilberedning35 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Keyword: comfort food, Gryderet
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • Olivenolie til stegning
  • 2 Gulerødder
  • 1 Grøn peberfrugt
  • 2 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 Forårsløg
  • 650 g Kyllingebryst
  • 1 Lime saften herfra
  • 3 1/2 tsk Rød karry
  • 2 ds Kokosmælk
  • 3 Kafir limeblade
  • 1 1/2 tsk Revet ingefær
  • 2 1/2 dl Kyllingebouillon
  • 2 1/2 tsk Fishsauce
  • 1 Citrongræs
  • Peanuts til topping
  • Koriander til topping
  • Evt chili til topping

Tilbehør

  • Ris

Sådan gør du

  • Skær gulerødder og peberfrugt i små stykker, hak løg, hvidløg og forårsløg
  • Steg grøntsagerne i olivenolie i 10 minutters tid og tag dem herefter op af gryden
  • Skær kyllingen i små stykker og steg stykkerne i gryden tilsat olivenolie
  • Tilsæt limesaft, rød karry, kokosmælk, kafir limeblade, revet ingefær, kyllingebouillon og fishsauce
  • Bank citrongræs flad, så smagen kan komme ud og læg stænglen i gryden
  • Kom grøntsagerne tilbage i gryden og lad det hele simre i ca. 15 minutters tid
  • Tag citrongræs og kafir limeblade op af gryden og kassér begge dele
  • Serveres med ris og toppes med peanuts, koriander og evt chili
Udskriv
thai-kylling, kylling-i-rød-karry, thaimad
thai-kylling, kylling-i-rød-karry, thaimad

Er du på udkig efter flere skønne gryderetter, så kan jeg blandt andet varmt anbefale den lækre indiske chicken tikka masala, en rygende varm omgang irish beef stew og denne mørbradgryde i stegeso. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek.

Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *