Mørbradgryde i stegeso

Selvom vi har dejlig sommerlige temperaturer i øjeblikket, så er efterårs sæsonen allerede skudt igang herhjemme. Begge lopper er startet til gymnastik igen, hvilket betyder, at tirsdag og torsdag er restedag, da det er umuligt at nå at lave det helt store i køkkenet, når man først er hjemme efter klokken 18. Det vil sige, at både mandag og onsdag står menuen på gryderetter, lasagne eller andet godt og nemt, som samtidig også smager fantastisk dagen efter. Denne lækre mørbradgryde er ofte på vores madplan, når vi rammer efteråret – en dejlig traditionel dansk ret med masser af god smag, der er nem at gå til og passer sig selv. Og mørbraden kan sagtens udskiftes med både koteletter, kylling, kalkun eller hvad hjertet ellers lige begærer:-) Jeg serverer gerne ris til (da det er hurtigt og nemt at lave) men mørbradgryden smager også dejligt med en god kartoffelmos til.  moerbradgryde, loeg, moerbrad, hjemmelavet, opskrift, simremad, livsstilsblog

Mørbradgryde i stegeso: – 2 voksne og 2 børn

  • 1 mørbrad – ca. 5-600 g
  • 150 g. bacon i tern
  • 150 g. cocktailpølser
  • 250 g. champignons
  • 1 mellemstort løg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 1/2 l. fløde
  • 1/4 l. madlavningsfløde

Start med at pudse mørbraden og skær den i skiver. Steg skiverne på en pande. Smør stegesoen og kom mørbradstykkerne heri. Steg bacon på panden og fordel det herefter i stegesoen sammen med cocktailpølserne. Skær champignons og løget i skiver og kom det ligeledes i stegesoen. Bland de hakkede tomater, paprika, karry, salt, peber og de to fløder sammen i en skål. Hæld det over kødet med mere og kom stegesoen i ovnen ved 200 grader i 50 min. Server med ris eller kartoffelmos.moerbradgryde, loeg, moerbrad, hjemmelavet, opskrift, simremad, livsstilsblog

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *