Lasagne med hjemmelavet mornaysauce

Alle elsker lasagne herhjemme. Den gode klassiske pastaret går aldrig af mode og den kan varieres på uendelig mange måder alt efter, hvilke grøntsager man lige har ved hånden. Denne version er min bedste opskrift på lasagne og er egentlig lavet efter samme opskrift som min spaghetti bolognese bare tilsat en masse gode grøntsager. Både Adrian og Daniel kan faktisk rigtig godt lide grøntsager – helst når de er helt friske, men det er dog ikke altid dem, der forsvinder først fra tallerkenen, når vi spiser aftensmad, så nogle gange er det godt at snyde lidt og camouflerer grøntsagerne;-) Jeg laver altid en mornaysauce/ostesauce til lasagnen fremfor en almindelig bechamelsauce, da det efter min mening smager en del bedre og giver retten det sidste lækre pift:-)lasagne, hjemmelavet, livsstilsblog, opskrift, mornaysauce, hjemmelavet-mornaysauce, salat, lasagneplader

Lasagne: – 4 personer

Kødsauce:

  • Olivenolie til stegning
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stængler bladselleri
  • 500 g. hakket oksekød
  • 150 g. bacon i tern
  • 1 lille squash
  • 4 gulerødder
  • 1 ds hakkede tomater (gerne med hvidløg)
  • 35 g. tomatpure
  • 1 1/2 spsk. balsamico eddike
  • 2 dl. rødvin
  • En lille håndfuld cherrytomater
  • 4 tsk. oregano
  • 1/2 tsk. timian
  • Salt og peber

Mornaysauce: (stor portion)

  • 50 g. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 5 dl. letmælk
  • 1 1/2 dl. fløde
  • 1 æggeblomme
  • 30 g. revet mozzarellaost
  • 35 g. friskrevet parmasanost
  • Salt og peber

Derudover:

  • Revet mozzarellaost til toppen
  • Lasagneplader

Kødsauce: Hak bladselleri, løg og hvidløg og svits det i en tykbundet gryde tilsat olivenolie i nogle minutter. Tilsæt herefter hakket oksekød og lad det brune. Kom bacon, revet squash og revet gulerødder ved og lad det stege med i et par minutter. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpure, cherrytomater skåret i kvarte, balsamico, rødvin og krydderierne og læg låg på hele herligheden. Lad det simre i et par timer eller tre ved svag varme.

Mornaysauce: Smelt smørret i en lille gryde og kom herefter melet ved og rør det godt sammen til en “melbolle”. Tilsæt mælken og kog det op ved konstant piskning – lad det småkoge i fire-fem minutter og sørg for at piske i det med jævne mellemrum, så det ikke brænder på. Kom nu den revet ost i. Fløden og æggeblommen piskes let sammen og tilsættes til slut i ostesaucen. Smag til med salt og peber.

Lasagnen: Smør et ovnfast fad godt med olivenolie eller smør. Start ned at dække bunden med et lag kødsauce, efterfulgt af mornaysauce og til slut lasagneplader – gentag så mange gange det passer:-) Kom revet mozzarellaost på toppen og bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 30-35 minutter. Et lille tip: Hvis osten på toppen begynder at blive for mørk, så er det en god ide at lægge et stykke staniol over, mens lasagnen bages færdig.

Server lasagnen med en god salat.lasagne, hjemmelavet, livsstilsblog, opskrift, mornaysauce, hjemmelavet-mornaysauce, salat, lasagneplader

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *