Spaghetti bolognese

Vores store lille dreng fyldte fire år i går, det er vanvittig, hvordan tiden bare forsvinder!! I går formiddag havde vi hele børnehaven til fødselsdag i haven, alle vejrudsigter havde lovet regn, men vi var så heldige, at de alle tog fejl – solen skinnede og alle ungerne havde en fest – blandt andet på vores nyetablerede legeplads. Når man har fødselsdag, så må man selvfølgelig bestemme, hvad aftensmaden skal bestå af – Adrian valgte, at menuen skulle være den klassiske spaghetti bolognese, hvilket passede os andre særdeles fremragende, da hele familien elsker det. Jeg har lavet mange forskellige versioner af spaghetti bolognese, men denne version er en klar vinder, da den smager som på en italiensk restaurant – enkel og virkelig lækker:-)

Spaghetti bolognese: – 4 personer

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 50 g god bacon
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk. Oregano
  • 1/2 tsk tørret timian
  • 1 ds hakkede tomater med hvidløg
  • 35 g tomatpure (en lille dåse)
  • En god håndfuld cherrytomater skåret i halve
  • 2 dl rødvin
  • 56 g oksefond (svarende til 2 små bøtter fra knorr – “fond du chef”)
  • 1 1/2 spsk balsamico

Løg og hvidløg hakkes og steges i olivenolie i ca. 5 minutter. Bacon tilsættes og steges med et par minutter. Nu kommer det hakkede oksekød i gryden og brunes godt, de tørrede krydderier tilsættes, og herefter ligeledes de hakkede tomater, tomatpure, cherrytomater i halve, rødvin, oksefond og balsamico. Nu skal retten blot simre i godt en time, så rødvin og fond bliver kogt lidt ind. Når retten er færdig kan der eventuelt drysses hakket frisk basilikum over. Serveres med lækker pasta og friskrevet parmesanost efter smag.spaghetti-bolognese, opskrift, spaghetti, tomat, italiensk, boernevenlig, parmasanost

 

 

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *