Tiramisu trøfler med et hint af nutella

Jeg vil starte med at skrive, at jeg ikke er kaffefan – overhovedet – altså medmindre den taler irsk eller dufter af baileys:-) Og jeg har ofte gået en stor bue udenom tiramisu, da jeg har haft en forestilling om, at kaffesmagen var alt for kraftig til mine smagsløg, men det har vist sig, at jeg har

Fire “salater” til julefrokostbordet

Vi skal holde julefrokost herhjemme d 25. december – en hel dag i familiens og ikke mindst madens tegn – det bliver alletiders:-) Tanken er, at vi starter traditionelt op med en fiskeanretning bestående af sild (og snaps), laks og røget makrelsalat. Derudover er planen, at vi skal have frikadeller, medister og rester fra flæskestegen:-)

Julesangria

I dag er bare en dejlig dag – julen står for døren, det samme gælder juleferien, vi er færdige med huset (og det er blevet så godt:-)), det er weekend lige om snart – som sagt bare en dejlig dag:-) I morgen skal vi til julehygge hos Jimmys søster og svoger, hvor den står på juleknas

Høns i asparges

Jeg er håbløst bagud med alt, jeg havde planlagt op til jul – ting jeg havde glædet mig rigtig meget til at lave – både alene og sammen med drengene. Vi er slet ikke gået i gang med konfekten eller småkagerne – men der er da heldigvis halvanden uges tid at løbe på endnu;-) I

No bake pebermynte cheesecakes

Hvad serverer man lige til dessert op til jul som ikke er helt traditionel?? Jeg har længe gået med ideen om at lave en lidt mere julet variation af en cheesecake som ville passe perfekt som juledessert og med lidt inspiration fandt jeg på disse små fine pebermynte cheesecakes. Jeg prøvede min opskrift af den anden

Glaseret hamburgerryg med flødestuvet spinat

Selvom der fortsat er et stykke tid til, at vi rammer juleaften, så går tiden hurtig. Planlægning er alfa omega for mig for at få alting til at lykkedes og gå op i en højere enhed. Jeg kan hurtig komme til at stresse – ofte helt unødigt – fordi jeg glemmer at lægge en god

Flæskesteg med sprød svær

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ELSKER jul og alt hvad det indebærer – julehygge, juletraditioner og i særdeleshed julemaden:-) Og nummer et på min julemads-liste er flæskesteg, det er ikke rigtig jul uden en lækker og saftig flæskesteg med sprød svær serveret med brune kartofler, rødkål, brun sovs og franske kartofler (VIGTIGT:-))

Julede marcipan cupcakes med nougat frosting

1. søndag i advent står for døren og det er nu endelig helt legalt at skrue op for julehyggen:-) På søndag planlægger jeg, at vi skal hygge herhjemme med æbleskiver med Nutella hjerte, pebernødde-bagning og disse julede marcipan cupcakes med nougat frosting. Så kan julen (for julen starter altså 1. søndag i advent:-)) næsten ikke få

Sprødstegt andebryst med rødkålssalat blandet med salte mandler og klementiner

Mortens aften er lige om hjørnet og i år skal vi fejre aftenen med andebryst, hjemmelavet rødkålssalat og masser af sukkerbrunede kartofler. Jeg plejer at lave en hel andesteg med hele svineriet til, men da Mortens aften i år falder på en torsdag (hvor jeg har sent fri), så må vi tænke lidt i alternativer

Hjemmelavet kyllingesalat

Der findes ikke noget bedre end let og overskueligt mad på hverdage. Simremad og des lige hører til weekenderne, hvor man har tid og overskud til at stå i køkkenet i længere tid – og det elsker jeg – det er så hyggeligt at gøre lidt ekstra ud af det og kræse godt om maden,