Rocky road konfekt er de seneste år blevet en fast del i vores konfektskål. Jeg har lavet rocky road konfekt i et utal af variationer, hvilket jo også er en af de mange fordele ved denne type konfekt – den kan designes helt efter egne ønsker. Denne version er dog min absolutte favorit – fyldt med marcipan, pistacienødder, skumfiduser og pariserlinser – det er ene gode sager.
I den forgangne weekend har drengene og jeg lavet jule småkager til den helt store guldmedalje – både de gennemtestede og nogle nye variationer. Og så fik jeg lavet syltede rødkål, agurker og rødbeder til juleaften – det begynder efterhånden at ligne jul – også selvom corona har sørget for, at den bliver lidt anderledes i år
Rocky road med marcipan, skumfiduser og pariserlinser
Ingredienser
- 300 g Chokolade 47%
- 75 g Pariserlinser
- 2 dl Små skumfiduser +lidt ekstra til pynt
- 100 g Marcipan
- 50 g Usaltede pistacienødder +lidt ekstra til pynt
Sådan gør du
- Smelt chokoladen over et vandbad
- Skær marcipanen i små tern
- Bland alle ingredienserne sammen med chokoladen og hæld massen i et fad (20*30 cm) beklædt med bagepapir og fordel det jævnt
- Lad det køle i køleskabet i ca. 2 timers tid
- Skær dine rocky roads i en passende størrelse med en skarp kniv og gem dem i en lukket beholder til de skal spises. De kan holde sig et par uger.
Er du på udkig efter flere lækre opskrifter på konfekt og andre søde sager til den hyggelige juletid, så kan jeg blandt andet varmt anbefale disse virkelig velsmagende (og lidt sundere) dadelkugler med peanutbutter, chokolade og pistacienødder, de knasende lækre nutella trøfler a la Ferrero Rocher og disse gode bountykugler. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek, der løbende bliver opdateret med nye spændende opskrifter.
Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.