En mexi bowl er en yderst lækker mexicansk salat fyldt med sprøde salater og kål, mexicansk krydret oksekød, mættende bønner og alverdens lækre grøntsager. Sprængfyldt med en masse gode smagsoplevelser og smukke farver.
En mexi bowl taler til alle smagsløgene – der er både et stærkt islæt, en god syre og en masse sunde og søde grøntsager. Jeg varierer ofte ingredienserne i min mexi skål, alt efter jeg har på lager af grøntsager. Jeg kan også sagtens finde på udskifte oksekødet med revet kylling. Valgmulighederne er mange og salaten kan varieres på uendelig mange måder. Er du vild med det stærke køkken kan det anbefales at tilsætte hakket chili på toppen.
Mexi bowl
Ingredienser
Mexicansk krydret oksekød
- 1 spsk. Olivenolie
- 500 g. Hakket oksekød
- 1 Løg mellemstort
- 2 fed Hvidløg
- 1 glas Tacosauce – medium 230 gram
- 3 tsk. Løgpulver
- 3 tsk. Hvidløgspulver
- 2 tsk. Spidskommen
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. Oregano
- 1 tsk. Salt
Tilbehør
- 1 Rødløg
- 1/4 Spidskål
- 1 Rød peberfrugt
- 2 Avokado
- 1 ds. Majs stor dåse
- 1/2 Agurk
- 50 g. Bønner Kidney eller sorte
- 4 dl Basmatiris
- Nachos
- Koriander
Sådan gør du
Mexicansk krydret oksekød
- Hak løget og pres hvidløgsfeddene
- Varm olivenolie op i en gryden og steg løg og presset hvidløg heri til de er blanke
- Tilsæt hakket oksekød og brun det godt.
- Tilsæt tacosauce og krydderierne og lad kødet simre i en times tid.
Tilbehør
- Bruger du sorte bønner, skal de sættes i blød ca. 12 timer før ibrugtagning. Følg herefter instruktionen på pakken
- Bruger du kidneybønner, skal disse blot drænes og skylles
- Kog risene efter anvisning på pakken
- Snit rødløg i skiver, skær avokado og agurk i tern, hæld væden fra majsene, skær peberfrugten i tern og snit spidskålen fint
- Det hele anrettes i en skål toppet med koriander og serveret med nachos
Er du på jagt efter flere lækre smagsoplevelser fra det mexicanske køkken, så kan jeg blandt andet varmt anbefale disse lækre og sprøde chimichangas fyldt med lækker krydret oksekød, denne gode og virkelig nemme one pan mexicansk risret med oksekød og cheddarost, den klassiske og altid populære chili con carne eller måske de imodståelige enchiladas med oksekød og en skøn tomatsauce. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek, hvor der løbende kommer nye spændende opskrifter til.
Har du lyst, er du meget velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.