Enchiladas med oksekød

Det er mandag – begge drenge er sendt afsted i henholdsvis børnehave og vuggestue – og jeg sidder pt. og spiser en helt igennem lækker flæskestegs sandwich af rester fra flæskestegen i lørdags:-) Jeg er hjemme i dag og i morgen uden børnene – hvilket på en og samme tid er skønt og lidt underligt efter en hel uges ferie, hvor vi alle fire har hygget og været sammen 24 timer i døgnet. Men nu ligger landet sådan, at jeg skal have malet hele stuen fra ende til anden og påbegynde malingen af vores repos, og det er alt andet lige lettere, når man ikke har et par små hjælpere i hælene hele tiden:-) Jeg satser stærkt på at være helt færdig med stuen i morgen eftermiddag – hvis alt går efter planen.

I går aftes stod menuen på mexicanske enchiladas fyldt med oksekød, bønner, revet ost og hjemmelavet enchiladas sauce. Tre ud af fire er helt vilde med denne godt krydrede ret – Daniel derimod foretrak en makrelmad, hvilket også var helt ok – reglen herhjemme er blot, at man skal smage på maden, før man kan udtale sig om, hvorvidt man kan li den:-)

Enchiladas er mexicansk comfort food og det tager ikke alverdens tid at kokkerere – hvor stærkt man ønsker retten, er helt op til ens smagsløg – jeg vælger at skrue ned for chili mængden, så drengene også sagtens kan være med. Om man ønsker sorte bønner eller kidneybønner, kyllingfyld eller som her oksekød er også helt op hver enkelt – kort sagt man kan designe retten helt efter eget hoved:-)

enchiladas, opskrift, tomatsalat, enchiladas-sauce, aftensmadEnchiladas:

Enchiladas sauce:

  • 700 g. tomat passata
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1/2 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. oregano
  • 1/2 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. sukker
  • 1 1/2 spsk. hvedemel
  • 2 1/2 dl. kyllingebouillon (jeg brugte to terninger)
  • 1 tsk. chilipulver

Kødfyld:

  • Olivenolie til stegning
  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 forårsløg
  • Salt og peber
  • Eventuelt 1/2 chili

Desuden:

  • 5 forårsløg til pynt
  • 250 g. revet mozzarellaost
  • 6 store tortillas pandekager
  • 1 ds. røde kidneybønner

Enchiladas saucen: Bland alle ingredienserne i en passende størrelse gryde og bring det i kog. Skru så ned for varmen og lad det små simre i en halv times tid.

Kødfyld: Hak løg og hvidløg og steg det i olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt hakket oksekød og lad det brune godt. Kom hakkede forårsløg ved og smag til med salt, peber og eventuelt en chili:-)

På hver tortillas smøres enchiladas sauce på i et tyndt lag. Herpå kommes kødfyld, en god skefuld kidneybønner (skyllede) og et drys revet ost. Rul tortillaerne sammen og læg dem i et smut ovnfast fad med lukningen i bunden. Hæld til sidst enchiladas sauce på toppen og kom godt med revet ost på. Bages i ovnen ved 180 grader i 12 minutter. Pyntes til slut med hakkede forårsløg. Smager ekstra godt, hvis der serveres en god salat og en mexikansk øl dertil:-)enchiladas, opskrift, tomatsalat, enchiladas-sauce, aftensmad

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *