One pan mexicansk risret med oksekød og cheddarost

Jeg har før skrevet om min forkærlighed til en nem og overskuelig hverdag og i høj grad til nem og let hverdagsmad. Man har rigeligt at bruge tiden til, når først man har fået fri fra arbejde, har hentet poderne og egentlig mest af alt har lyst til at bruge tiden på at hygge med familien frem for at stå i køkkenet resten af eftermiddagen. Og til dette formål er one pan mexicansk risret helt perfekt – det tager kun ca. 10-15 minutter at klargøre og 20-25 minutter under låg, hvor retten mere eller mindre passer sig selv. Og udover at retten er nem, let og hurtig at lave, så smager den fuldstændig fantastisk (hvis jeg må være så beskeden:-)) Jeg har skruet ned for krydderierne, da drengene ikke er de største fans af hverken chili og cayennepeber –eller bare stærk mad generelt, så denne version er meget børnevenlig (og drengene elsker den) men havde jeg lavet retten til et udelukkende voksent publikum, så ville jeg spice den lidt op med både chili, cayennepeber og måske nogle hakkede jalapenos. Men i denne omgang valgte jeg at servere jalapenos ved siden af til Jimmy og jeg, og det fungerede rigtig fint.

mexicansk-risret-one-pot-risret, opskrift, mexicansk-mad, aftensmad, boernevenlig, nem-aftensmad

One pan mexicansk risret: – 5-6 personer

  • Olivenolie til stegning
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor ds. majs
  • 1 ds. røde kidneybønner
  • 1 ds. hakkede tomater med hvidløg
  • 400 g. parboiled og vilde ris
  • 700 ml. kyllinge bouillon (med fire bouillontern)
  • 4 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. sød paprika
  • 5 store tsk. tacosauce (medium)
  • Salt og peber
  • Evt. chilipulver og cayennepeber
  • Evt. hakkede jalapenos
  • 250 g. revet cheddarost

Topping:

  • Avokado
  • Tomater
  • Forårsløg

Kom olivenolie på en stor sautépande og steg hakkede løg og presset hvidløg heri. Kom oksekødet ved og brun det godt. Tilsæt hakket peberfrugt, majs (drænet), røde kidneybønner (drænet og skyllet) og steg det et par minutter. Tilsæt ris, hakkede tomater, bouillon, tacosauce, krydderierne og evt. chili, cayennepeber og jalapenos –  hvor stærk man ønsker retten, kan reguleres ved at skrue op eller ned for volumen af de forskellige stærke krydderier. Lad risretten koge op og skru herefter ned til svag varme og lad det simre under låg i 20-25 minutter. Rør i retten indimellem, så risene ikke pludselig brænder på. Når væden er nogenlunde forsvundet og risene er møre, er retten færdig. Sluk for varmen, drys cheddarosten over retten, kom låget på igen og lad det stå i 2-4 minutter til osten er smeltet. Skær toppingen i tilpasse størrelser og spred det ud over risretten og så er der ellers serveret:-)mexicansk-risret-one-pot-risret, opskrift, mexicansk-mad, aftensmad, boernevenlig, nem-aftensmad

mexicansk-risret-one-pot-risret, opskrift, mexicansk-mad, aftensmad, boernevenlig, nem-aftensmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *