Morgenmads stromboli med scrambled eggs, skinke og cheddarost

Vores weekend har stået på forkølelse, ondt i halsen og fuld skrald på pollenallergien. Jeg kan tydeligt mærke, at græspollen går grassat for tiden og oveni det, er vores store (og smukke) piletræ ved indkørslen også begyndt at smide sine pollen i store hvide totter, hvilket betyder, at jeg er nødt at bruge en stor del af min tid indendøre den næste uges tid for at tage den værste plage:-/ Men det har så også betydet, at jeg har haft ekstra tid i den forgangne weekend til at stå i køkkenet, så helt tosset har det dog ikke været:-)

I lørdags lavede jeg en lille mini brunch til min lille familie bestående af morgenmads trifli, en masse danske jordbær og en lækker og sprød morgenmads stromboli fyldt med scrambled eggs, skinke og cheddarost. Jeg lavede kun en stromboli, hvilket viste sig at være en stor fejl, der gik ikke fem minutter, så var fadet fuldstændig støvsuget:-) Den skal helt sikker på menuen et par gange eller tre i løbet af vores sommerferie – som i øvrigt starter om tre uger – nedtællingen er hermed startet:-)english-breakfast, morgenmads-stromboli, morgensmads-pizza, morgenmad, brunch, brunchopskrift, stromboli, scrambled-eggs, cheddarost, skinke

Morgenmads stromboli: – ca. 11 skiver

Pizzadej:

  • 175 g. pizzamel
  • 10 g. gær
  • 1 1/4 dl. vand
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk. salt

Scrambled eggs:

  • 4 æg
  • 1 tsk. olie
  • 5 spsk. mælk
  • 1/2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning

Derudover:

  • 150 g. cheddarost
  • 140 g. skinke
  • Olivenolie til pensling
  • Oregano og timian

Opløs gær i vandet, tilsæt pizzamel, olivenolie og salt og ælt det godt sammen. Hæver i en skål under et rent viskestykke i ca. 30 minutter.

Imens dejen hæver kan man passende lave de scrambled eggs. I en skål piskes æg, mælk, olie, salt og friskkværnet peber sammen. Kom lidt olie på en varm pande og hæld æggeblandingen herpå. Bliv ved med at røre i massen til det har den ønskede konsistens og er let gylden. Stil æggene til side. Tænd ovnen på 230 g. (varmluft) Så snart strombolien sættes i ovnen skrues ned til 180 g. (fortsat varmluft)

Rul nu dejen tyndt ud i en rektangel. Kom nu 1/3 af scambled eggs, 1/3 af cheddarosten og 1/3 af skinken langs kanten (på den lange led) af dejen hele vejen ned. Rul herefter dejen en omgang så det dækker fyldet. Kom nu igen 1/3 af hver del helt tæt op ad rullen og rul igen dejen så det dækker fyldet. Repeter yderligere en gang. Strombolien kommes på en bageplade beklædt med bagepapir, dækkes til med en rent viskestykke og efterhæver i 30 minutter.

Inden strombolien kommes i ovnen pensles den med olivenolie og der strøges oregano og timian ud over. Bag rullen i nederste rille i ca. 25 minutter. english-breakfast, morgenmads-stromboli, morgensmads-pizza, morgenmad, brunch, brunchopskrift, stromboli, scrambled-eggs, cheddarost, skinke

 

 

 

4 thoughts on “Morgenmads stromboli med scrambled eggs, skinke og cheddarost

  1. Hej Mie.
    Jeg skal til familie tamtam, hvor vi bliver ca 23 voksne og børn.
    Kan jeg lave Stambolien på forhånd, og varme den op ?
    Hvor mange Tor du jeg skal lave.
    Kh
    Margit

    1. Hej Margit,
      Jeg har ikke selv prøvet at lave den på forhånd, men hvis du laver den aftenen før og opbevarer den på køl til næste morgen og derefter bager den, så vil jeg tro, at den stadig vil være lækker:-) Med hensyn til antal, så kommer det meget an på, hvad der ellers serveres. Jeg lavede en til os (2 voksne og to børn) og det var lige i underkanten, men vi var også sultne;-) Men hvis det er et stort brunchbord, så tror jeg at 6-7 stykker vil være passende:-) Mvh. Mie

  2. Mange tak for dit svar. Da jeg er i bekneb mht tiden, tror du så jeg kan bruge færdigkøbte pizzadej?
    Kh
    Margit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *