Burritos med kylling

En ny uge er allerede godt i gang – for vores vedkommende uden sygdom, hvilket er skønt efter en uge, hvor begge drenge har været syge på skift. Nu tælles der ned til fastelavn og drengene er gået i planlægningsmode, hvad angår fastelavnskostumet – fortsættelse følger:-D

I går, da jeg fik fri fra arbejde, var min overskudskonto fyldt godt op og jeg havde masser af skøn energi, hvilket jeg ikke har kunnet prale med i lang tid – men nu lysner det – måske er det det spirende forår, der går ind og påvirker hjernen. (Jeg har godt nok hørt, at de spår om snevejr om et par dage, men jeg er overbevist om, at det må være en and – foråret venter lige om hjørnet!)

Når nu overskuddet er på sit højeste, så er det dælme med at udnytte det. Så jeg tog begge drenge med i køkkenet i går eftermiddags og så gik vi ellers i gang med at lave en lækker aftensmad til os alle fire. Det blev til burritos med kylling og fyldt med en masse gode friske grøntsager. Tidligere har burritos ikke lige været drengenes kop te, men i går lavede vi det, som nævnt, med trevlet kylling stegt med en masse forskellige krydderier, tomat og taco sauce – og det gjorde åbenbart en stor forskel – både Daniel og Adrian spiste mere end Jimmy (og jeg) – så det må hermed være godkendt. Havde det været fredag i går, så var det ikke utænkeligt at Jimmy og jeg havde nydt en Frozen margarita til vores burritos, men nu var det nu en gang mandag, så det blev ved tanken – men næste gang…..:-)burritos-med-kylling, mexicansk-mad, burritos, avokado, roed-peberfrugt, opskrift

Burritos med kylling: (2 voksne og to børn)

  • 900 g. kyllingefiletter
  • Olivenolie til stegning
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 ds hakkede tomater med hvidløg
  • 1 ½ tsk. salt
  • 3 tsk. spidskommen
  • 4 tsk. hvidløgspulver
  • 4 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. paprika
  • 2 tsk. oregano
  • Friskkværnet peber
  • 5 tsk. taco sauce (medium)
  • Evt. et par tsk. chili
  • 6 store tortillas

Forslag til tilbehør:

  • Cherrytomater
  • Agurk
  • Iceberg salat
  • Avokado
  • Peberfrugt
  • Revet ost
  • Rødløg

Kog kyllingefiletterne i rigeligt vand i 20-30 minutter, så det er helt mørt. Brug to gafler til at rive kødet fra hinanden. Kom olivenolie på en stor pande og steg det revede kyllingekød heri. Tilsæt alle krydderierne, tacosauce, hakkede tomater og brun farin. Lad til småsimre i 10 minutters tid – pas på det ikke brænder på. Skær grøntsagerne i passende størrelser og varm de store tortillas i mikroovnen. Og så er der ellers serveret:-) Jeg kom ikke chili i retten, da drengenes smagsløg også skulle behages, men har man ikke små maver at tage hensyn til, så kan kyllingen sagtens tåle en tsk. chili eller to:-)burritos-med-kylling, mexicansk-mad, burritos, avokado, roed-peberfrugt, opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *