Kom olivenolie på en stor sautépande og steg hakkede løg og presset hvidløg heri
Kom oksekødet ved og brun det godt
Tilsæt hakket peberfrugt, majs (drænet), røde kidneybønner (drænet og skyllet) og steg det et par minutter
Tilsæt ris, hakkede tomater, bouillon, tacosauce, krydderierne og evt. chili, cayennepeber og jalapenos – hvor stærk man ønsker retten, kan reguleres ved at skrue op eller ned for volumen af de forskellige stærke krydderier
Lad risretten koge op og skru herefter ned til svag varme og lad det simre under låg i 20-25 minutter. Rør i retten indimellem, så risene ikke pludselig brænder på
Når væden er nogenlunde forsvundet og risene er møre, er retten færdig. Sluk for varmen, drys cheddarosten over retten, kom låget på igen og lad det stå i 2-4 minutter til osten er smeltet
Skær toppingen i tilpasse størrelser og spred det ud over risretten