One pan mexicanske risret med oksekød og cheddarost

mexicansk-risret-one-pot-risret, opskrift, mexicansk-mad, aftensmad, boernevenlig, nem-aftensmad
Lækker og smagfuld risret - der er nem og hurtig at lave
Forberedelse20 min
Tilberedning27 min
Samlet tid47 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Keyword: børnevenlig, Hurtig aftensmad, one pot
Antal: 5 personer

Ingredienser

  • Olivenolie til stegning
  • 1 stort Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 500 g Hakket oksekød
  • 1 rød Peberfrugt
  • 1 ds Majs stor dåse
  • 1 ds Røde Kidneybønner
  • 1 ds Hakkede tomater med hvidløg
  • 400 g Parboiled ris
  • 700 ml Kyllinge bouillon 4 bouillon tern
  • 4 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Sød paprika
  • 7 tsk Tacosauce medium
  • 1 tsk Salt
  • Friskkværnet peber
  • Evt Chilipulver og cayennepeber
  • Evt Hakkede jalapenos
  • 250 g Revet cheddarost

Topping

  • Avokado
  • Tomater
  • Forårsløg

Sådan gør du

  • Kom olivenolie på en stor sautépande og steg hakkede løg og presset hvidløg heri
  • Kom oksekødet ved og brun det godt
  • Tilsæt hakket peberfrugt, majs (drænet), røde kidneybønner (drænet og skyllet) og steg det et par minutter
  • Tilsæt ris, hakkede tomater, bouillon, tacosauce, krydderierne og evt. chili, cayennepeber og jalapenos –  hvor stærk man ønsker retten, kan reguleres ved at skrue op eller ned for volumen af de forskellige stærke krydderier
  • Lad risretten koge op og skru herefter ned til svag varme og lad det simre under låg i 20-25 minutter. Rør i retten indimellem, så risene ikke pludselig brænder på
  • Når væden er nogenlunde forsvundet og risene er møre, er retten færdig. Sluk for varmen, drys cheddarosten over retten, kom låget på igen og lad det stå i 2-4 minutter til osten er smeltet
  • Skær toppingen i tilpasse størrelser og spred det ud over risretten