På safari i Knuthenborg

Jeg elsker udflugter med drengene, deres umiddelbare begejstring ved selv de helt små ting, varmer helt ind i det inderste. De elsker at opleve såvel nye som kendte ting og steder – og det er heldigt, for Jimmy og jeg har det helt på samme måde:-) I sidste weekend havde Jimmy lavet en aftale med et par kammerater, så lopperne og jeg var alene hjemme, og da vejret ikke var helt i top, blev vi enige om at tage på tur ud i det blå.

Det var i første omgang planen at tage en tur til Zoo i København, men da det småregnede, da vi skulle ud af døren, blev vi enige om, at det måske ville være en del mere hyggeligt at tage på bilsafari i Knuthenborg i stedet:-) At det så var virkelig lækkert vejr med høj solskin og 22 grader på Lolland, da vi kom frem, var jo bare en ekstra dejlig bonus. Vi brugte godt fire timer derinde og kørte adskillelige runder – der er så smukt med både skov, sletter, søer og et hav af skønne blomster – det er ren balsam for sjælen:-) Vi var også en tur dernede sidste år og jeg tænker, at det sagtens kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed – det er en helt særlig måde at komme tæt på dyrene på. Ekstra bonus var naturligvis også, at vi fik 20% rabat, da vi har årskort til Københavns Zoo – ren win-win:-)

Når man besøger Knuthenborg, kan man mærke allerede fra start, at dyrene har det rigtig godt – med en masse plads og bevægelses frihed – der er store vidder – både på sletterne og på savannen. Selvfølgelig kan det ikke sammenlignes med frihed, men parken gør, som langt de fleste zoologiske haver, rigtig meget for at redde de forskellige dyrearter i verden for udryddelse, så på den måde giver rigtig god mening og parken bærer i den grad præg af, at det er ildsjæle med passion for dyrene, der arbejder der. Jeg synes virkelig, at de fortjener stor ros, da de gør et rigtig godt stykke arbejde!

Her er dyr i mange afskygninger – man finder både zebraer, giraffer og gnuer, tigre, ulve og kænguruer, elge, lemurer og mange mange flere dyr, drengene og jeg havde den bedste dag med en masse skønne oplevelser.

Vi spiste frokost i det fri – lige ved svanesøens bred tæt på den nyetablerede sommerfugleø med fuglesang fra oven, frisk luft i lungerne og solstrejf i ansigtet – det er så skønt med sol og sommer:-)

Næste gang vi vender næsen mod Knuthenborg, skal vi også prøve en tur i Limpopoland, hvor der både er vandland, naturlegeplads og andre sjove aktiviteter i børnehøjde. Men denne gang var det rigeligt blot at se på dyr – begge drenge sov inden for fem minutter efter, vi havde forladt parken;-)

- Smukke giraffer på savannen -
– Smukke giraffer på savannen –
- Jeg var ikke klar over, at der findes flere forskellige underarter af zebraer, men disse skønne væsener, der ligger og nyder vejret, er -
– Skønne væsener, der ligger og nyder vejret –
Kamelen - lidt nusset, men stadig et fascinerende dyr:-)
Kamelen – lidt nusset, men stadig et fascinerende dyr:-)
- Lopperne kunne slet ikke få nok af alle de mange dyr:-) -
– Mine to<3 –
- Der er mulighed for at gå ture inde hos lemurerne, hvilket passede perfekt med at vi trængte til at strække benene et øjeblik:-) -
– Der er mulighed for at gå ture inde hos lemurerne, hvilket passede perfekt med, at vi trængte til at strække benene et øjeblik:-) –
- Og lidt søde er de da også:-) -
– Og lidt søde er de da også:-) –
- Lopperne kunne slet ikke få nok af alle de mange dyr:-) -
– Lopperne kunne slet ikke få nok af alle de mange dyr:-) –
- Ulvene med en masse små søde ulveunger - de er i hvert fald søde på afstand;-) -
– Ulvene med en masse små søde ulveunger – de er i hvert fald søde på afstand;-) –
- Nye bedste venner? Adrian er i hvert fald klar på en ged eller ti på marken;-) -
– Nye bedste venner? Adrian er mere end klar på en ged eller ti på marken;-) –
- Et par klatre geder:-) -
– Mine to klatre geder:-) –
De er begge noget så nuttede<3
– De er begge noget så nuttede<3 –
Hov hov:-D
Hov hov:-D
- De smukkeste rododendron - i fuldt flor i hele parken -
– De smukkeste rododendron – i fuldt flor i hele parken –

2 thoughts on “På safari i Knuthenborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *