Jeg er håbløst bagud med alt, jeg havde planlagt op til jul – ting jeg havde glædet mig rigtig meget til at lave – både alene og sammen med drengene. Vi er slet ikke gået i gang med konfekten eller småkagerne – men der er da heldigvis halvanden uges tid at løbe på endnu;-) I dag skal vi til julehygge i børnehaven, hvor den står på Luciaoptog og æbleskiver. Adrian har glædet sig de sidste mange dage til at vi kommer og ser ham og hans venner synge sange for os – og vi glæder os – jeg er sikker på, at der kommer en lille stolt tåre i øjenkrogen, når de starter<3 I aften får vi besøg af min fætter og hans mand til julehygge. Det var min plan, at jeg skulle have lavet en masse hjemmebag, men det bliver ved tanken, tiden er desværre ikke til det i dag – i stedet tager jeg et smut til bageren;-)
Når julehyggen er veloverstået i børnehaven skal vi have rester fra i går – og det glæder vi os vist alle til, den stod nemlig på tarteletter med høns i asparges – jeg er vild med luksus rester:-) Jeg brugte kyllingefileter fra vores egne høns, dejlig store filetter:-) Jeg synes, at det er langt nemmere og meget hurtigere at bruge fileter fremfor at koge en hel kylling. Jeg overvejer stadig, om vi skal have høns i asparges til vores julefrokost d 25. eller om jeg skal lave denne kyllingesalat – svært valg;-)
Høns i asparges:
- 3 store kyllingefileter
- 5 laurbærblad
- 8 peberkorn
- Vand
- 50 g. smør
- 3 spsk. mel
- 3 1/2 dl. letmælk
- 2 dl. kogevand
- Salt og peber
- 1 ds. asparges i stykker (430 g.)
Kom kyllingefileterne i kogende vand tilsat laurbærblade og peberkorn og lad det koge i 20 minutters tid. Skær herefter kyllingefileterne i små passende stykker.
I en tykbundet gryde smeltes smørret og melet tilsættes under omrøring. Mælk og kogevand hældes ved sammen med asparges. Smag til med salt og peber og tilsæt til slut kyllingen. Lad retten blive godt gennemvarm (pas på det ikke brænder fast i bunden) og server efter din høns i asparges med store lækre tarteletter til:-)