Hjemmelavet kyllingesalat

Der findes ikke noget bedre end let og overskueligt mad på hverdage. Simremad og des lige hører til weekenderne, hvor man har tid og overskud til at stå i køkkenet i længere tid – og det elsker jeg – det er så hyggeligt at gøre lidt ekstra ud af det og kræse godt om maden, men aftensmaden i hverdagen må altså gerne være nemt. Indimellem er der rugbrød med forskellig tilbehør på programmet, hvilket jeg elsker – når bare det ikke sker for tit og man har et godt udvalg pålæg at vælge imellem. Oftest laver jeg æggesalat eller tunsalat, da det er hurtigt at bikse sammen, men andre salater kan også sagtens snige sig ind. Jeg kan ikke lide den hønsesalat/ kyllingesalat man kan købe i butikkerne og det er egentlig ligegyldigt hvilket mærke, det drejer sig om – der er generelt alt for lidt kylling/hønsekød og alt for meget mayonnaise og fedt i. Men den hjemmelavede af slagsen er jeg til gengæld rigtig glad for – især hvis kyllingesalaten ikke er helt traditionel. Jeg lavede denne kyllingesalat for et par uger siden – med masser af røde æblestykker, kylling (af egen avl), bacon og peanuts – det smagte intet mindre end fantastisk. Salaten kommer med garanti på menuen til en julefrokost eller to hos os i år:-)kyllingesalat, kylling, julefrokost, paaskefrokost, bacon, opskrift

Kyllingesalat:

  • 250 g. kyllingebryst
  • 150 g. bacon
  • 3 spsk. Creme fraiche
  • 1 spsk. Mayonnaise
  • ½ tsk. Sennep
  • ½ tsk. Salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 tsk. Honning
  • ½ tsk æblecider eddike
  • 1 dl. Peanuts
  • 1 rødt æble (jeg brugte Ingrid Marie)

Skær kyllingebrystet i små stykker og steg dem på panden – kom herefter kyllingen i en skål. Skær bacon i små stykker og steg det ligeledes på panden og kom det på fedtsugende papir, inden det kommes ned til kyllingen. Skær æblet i små stykker og hak peanuts groft – kom begge dele i skålen med kylling og bacon. I en anden skål blandes creme fraiche, mayonnaise, sennep, honning, æblecider eddike, salt og peber sammen og hældes til sidst over kyllingen. Sørg for at det er godt blandet sammen og server det med et godt stykke brød.kyllingesalat, kylling, julefrokost, paaskefrokost, bacon, opskrift

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *