Glaseret hamburgerryg med flødestuvet spinat

Selvom der fortsat er et stykke tid til, at vi rammer juleaften, så går tiden hurtig. Planlægning er alfa omega for mig for at få alting til at lykkedes og gå op i en højere enhed. Jeg kan hurtig komme til at stresse – ofte helt unødigt – fordi jeg glemmer at lægge en god plan (og følge den:-)). Men i år er jeg på forkant – jeg har fået lavet en god madplan, som både indbefatter en lækker julefrokost, julemidagen (selvfølgelig), æbleskiver med Nutella hjerte, flæskestegssandwich og denne vinter klassiker til lillejuleaften – glaseret hamburgerryg med flødestuvet spinat og kogte kartofler. Hamburgerryg var en af mine yndlingsretter, da jeg var lille (lyserødt kød – whats not to like som lille pige;-)) og jeg er stadig rigtig glad for det – særligt når det er glaseret som her. Jeg laver gerne et stort stykke hamburgerryg, så er der nemlig til hjemmelavet skinkesalat dagen efter – en ren win win:-)

Glaseret hamburgerryg med stuvet spinat:

Glaseret hamburgerryg:

  • 2 kg. røget hamburgerryg
  • 4 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. rasp
  • 6 spsk. muscovadosukker (brun farin kan også sagtens bruges)

Flødestuvet spinat:

  • 450 g. spinat – frost
  • 2 dl. fløde
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Kog hamburgerryggen i en stor gryde i en times tid (den skal muligvis skæres over i to). Imens laves glaseringen ved at røre sennep, rasp og muscovado sukker sammen. Smør glaseringen på hamburgerryggen og kom den i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter.

Kom den frosne spinat i en gryde og varm den langsomt til det er helt tøet op og varmet godt igennem. Tilsæt herefter fløden, der varmes med og smag til med salt og peber. Jeg serverer gerne hvide kartofler til (mest for drengenes skyld) men spinaten kan sagtens serveres alene eller sammen med sukkerbrunede kartofler.glaseret-hamburgerryg, stuvet-spinat, hamburgerryg, aftensmad, gaestemad, spinat, klassisk-mad, mormormad

.

2 thoughts on “Glaseret hamburgerryg med flødestuvet spinat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *