Hjemmelavet skinkesalat er en sand delikatesse, og den slår alle supermarkedernes skinkesalater med flere længder – og så slipper man pænt udenom alle de mange tilsætningsstoffer, der gemmer sig i købesalaten. Oveni det så er det virkelig nemt at lave og det tager ingen tid, man skal blot have en rest hamburgerryg eller skinke fra aftensmaden. Det nemmeste er at bruge en kødhakker eller en minihakker, så skinken bliver helt finthakket, men har man ikke en af disse ved hånden, så kan man sagtens nøjes med at skære skinken i meget fine tern, så får skinkesalaten blot en anden struktur. Opskriften giver en forholdsvis stor portion, men der er aldrig nok alligevel – skålen er nærmest tom med det samme, den rammer frokostbordet:-) Skulle der mod forventning være lidt tilbage, så er det et sikkert madpakkehit hos begge lopper:-) I dag skinner solen igen fra en skyfri himmel og jeg har lovet drengene, at aftensmaden består af en lille picnic i haven med hjemmelavede sandwichboller og forskellige salater – og denne hjemmelavede skinkesalat er naturligvis en del af menuen:-)
Hjemmelavet skinkesalat:
- 450 g. kogt hamburgerryg
- 8-9 spsk. mayonnaise
- 1 stort løg
- Friskkværnet peber
Kør hamburgerryg eller skinken igennem en kødhakker/minihakker eller hak det fint i hånden. Løget skæres i små fine tern. Bland hamburgerryg og løg i en skål sammen med mayonnaise og friskkværnet peber. Serveres ovenpå et godt stykke rugbrød eller lys brød og top det med masser af purløg. Velbekomme.
Det er en dejlig skinke salat. Det syntes vores torsdags gæster også. Jeg brugte skinke i tern , kom altså også lidt salt i. Super lækker.
🙂 Det lyder også lækkert og dejlig nemt med skinketernene:-)
Jeg har tænkt mig at lave skinke salaten til vores bytte blade dag i morgen.
Det er fuglekvidder ..