Eggnog

I USA er Eggnog utrolig populær og der er med garanti mange derovre, der ikke kunne forstille sig en jul uden – måske lidt på samme måde som vi, herhjemme, har det med gløgg. Det emmer bare af julehygge og julestemning

Eggnog – eller æggesnaps, som det vel må oversættes til, er en meget sød og tung drik – der passer perfekt til for eksempel adventshygge i den kolde tid.  Eggnog er fyldt med gode sager – heri finder man både fløde, flormelis, æg, vanilje og som prikken over i’et whiskey (eller mørk rom)eggnog, eggnog-opskrift, julecocktail, cocktail, julehygge, juleopskrift, adventshygge, adventsopskrift, æggesnaps, aeggesnaps

Eggnog: 4 personer

  • 1 ½ dl. Fløde
  • 5 dl. Mælk
  • 1 kanelstang
  • ½ tsk muskatnød
  • 3 æggeblommer
  • 8 cl. Whiskey (eller mørk rom)
  • 1 ½ æggehvide (kan undlades)

Start med at skrabe vaniljekornene ud af den halve vaniljestang. Bland fløde, mælk, kanelstang, vaniljestang og vaniljekorn og muskatnød i en lille gryde og lad det koge op. Fjern herefter gryden fra varmen og kom det i køleskabet. Det skal være helt koldt inden servering.

Når flødeblandingen er kølet helt ned, piskes æggeblommer og flormelis godt sammen (gerne i minimum 5 minutter) og vend herefter de to blandinger sammen, så det bliver en ensartet masse. Tilsæt whiskey og lad det stå på køl.

Sidste step kan undlades, det er smag og behag om man ønsker æggehvide toppe i sin cocktail. Inden serveringen piskes æggehviderne stive, portionsanret din eggnog, top hvert glas med æggehvide toppe og giv til sidst hver drink et drys muskatnød.

Ren julehygge på glas:-)eggnog, eggnog-opskrift, julecocktail, cocktail, julehygge, juleopskrift, adventshygge, adventsopskrift, æggesnaps, aeggesnaps

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *