Konfekttærte med pistacie frangine og nougatovertræk

En konfekttærte ikke bare smager godt, den er også utrolig fin at se på.

Julen nærmer sig med hastige skridt og det er nu for alvor blevet tid til at hygge med julebagning og konfektmageri – jeg ELSKER denne tid på året. Indtil videre har vi fået bagt både pebernødder, peberkager, lavet Rocky Roads og Ferrero Rocher. Og vi har planer om endnu flere skønne juleopskrifter.

Igen i år holder vi juleaften herhjemme sammen med mine forældre og planen er, at denne virkelig lækre konfekttærte skal være en del af konfektskålen, når der deles gaver ud. Heldigvis kan tærten med fordel sagtens laves dagen før (eller et par dage i forvejen) så det er ikke noget, der stresser på dagen.konfekttaerte, konfekttærte, konfekt, juleopskrifter, marcipan, pistacie-frangine, moerdej, mørdej, nougatganache, nougatovertraek, nougatovertræk, jul, julekonfekt

Konfekttærte: – 25 cm springform med løs bund

Mørdej:

  • 120 g. smør
  • 80 g. flormelis
  • 1 æg
  • 240 g. hvedemel
  • 80 g. marcipan
  • 1/2 tsk salt

Pistacie frangipane:

  • 60 g. blødt smør
  • 60 g. sukker
  • 60 g. usaltede pistacienødder
  • 1 æg
  • Evt. et par dråber grøn frugtfarve

Nougat overtræk:

  • 150 g. nougat
  • 100 g. chokolade (47%)

Pynt til tærten – jeg bruger guldstøv fra Mill & Mortar, skovbær krymmel, smeltet chokolade og rød skovsyre.

Mørdej: Skær smørret i mindre tern og smuldr det sammen med mel, flormelis og salt – når det er helt smuldret kommes et let sammenpisket æg og revet marcipan i dejen. Ælt det sammen, men endelig ikke for længe, så man ikke ødelægger dejens struktur. Dejen sættes i køleskabet i en times tid. Rulles herefter ud og kommes i den smurte tærteform.

Pistacie frangipane: Hak pistacienødderne i en minihakker eller lignende. Pisk smør og sukker sammen, rør de hakkede pistacienødder heri og tilsæt til sidst ægget. Det hele blandes sammen til en ensartet masse. Hvis du (som jeg) ønsker at den grønne farve bliver lidt mere fremtrædende tilsættes et par dråber grøn frugtfarve.

Pistacie frangipanen fordeles over mørdejen og tærten bages i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 25 minutter. Herefter skal den køles helt ned.

Nougat overtræk: Smelt nougat og chokolade sammen i en lille gryde ved svag varme under konstant omrøring. Når det er smeltet hældes det over tærten i et jævnt lag. Konfekttærten kommes herefter i køleskabet en times tid, så den bliver helt kølet ned.

Pynt konfekttærten og opbevar den i køleskabet ind til den skal nydeskonfekttaerte, konfekttærte, konfekt, juleopskrifter, marcipan, pistacie-frangine, moerdej, mørdej, nougatganache, nougatovertraek, nougatovertræk, jul, julekonfekt

konfekttaerte, konfekttærte, konfekt, juleopskrifter, marcipan, pistacie-frangine, moerdej, mørdej, nougatganache, nougatovertraek, nougatovertræk, jul, julekonfekt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *