Eton mess er en klassisk engelsk dessert – fyldt med lækre bær, flødeskum og søde marengs i en skøn forening. Det er en af de nemmeste desserter, jeg kender – men det bærer smagen slet ikke præg af – den smager så skønt.
Normaltvis laves eton mess udelukkende med jordbær – i min version er bærrene blandet – således det passer til årstiden. På den måde kan eton mess laves hele året – alt efter hvad der er i sæson og hvilke bær butikkerne byder på.
Og se lige de fine hindbær og brombær her på billederne. De er fra egen køkkenhave – jeg er så stolt af det fine udbytte, vi har fået af vores bærbuske indtil videre i år. Det er en stor luksus at gå ud i sin have og høste alle afgrøderne. Efteråret er nu meget skønt – med de skiftende farver og tid til stearinlys og varme sweatere.
Eton mess
Ingredienser
Marengs
- 1 Æggehvide ca 35 g
- 35 g Sukker
- 35 g Flormelis
Øvrige
- 500 g Blandede bær
- 2 spsk Sukker
- 2 1/2 dl Piskefløde
- 1 tsk Vaniljesukker
Sådan gør du
Marengs
- Pisk æggehvide, sukker og flormelis sammen til det er tykt og stift
- Kom marengsen i en sprøjtepose med en passende tyl og lav ca. 20 marengstoppe på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bag de små marengs i ca. 40 minutter ved 110 grader (alm. ovn)
- Lad marengsene køle helt ned
Øvrige
- Rens bærrene og bland dem med 2 spsk. sukker og lad det trække i 15-20 minutters tid
- Pisk fløde og vaniljesukker sammen så det bliver en luftig skum
- Anret desserten ved at knuse nogle af marengsene i dessertglassene, kom herefter bærrene heri og top med flødeskum. Pynt desserten med bær og marengs (og evt. chokoladekugler)
Er du på udkig efter flere lækre desserter med bær, kan jeg varmt anbefale denne luksus trifli med råsyltede bær, denne chokolade pavlova med jordbærskum og denne chokoladetærte med jordbær. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek.
Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.