Sprød og farvefin kålsalat med brombær, æble, bladselleri og pinjekerner – en salat der pynter på enhver middagstallerken. En vaskeægte efterårssalat der både er fyldt med bid og gode råvarer.
Vores køkkenhave og frugttræer bugner lige nu med frugt, bær og grøntsager – september er en skøn høst måned, hvor ens arbejde i køkkenhaven hele sommeren bliver belønnet.
Til min kålsalat brugte jeg et af vores discovery æbler, men andre sorter kan også sagtens bruges – blot det er sødt og sprødt.
Kålsalaten kan sagtens holde sig sprød og lækker et par dage i en tæt beholder i køleskabet, hvilket gør den helt perfekt til en god lækker frokost eller som en del af en sund og nærende madpakke.
Salaten passer til lidt af hvert – både til frikadeller, til culottesteg, til kyllingelår og så videre.
Kålsalat med brombær, æble og pinjekerner
Ingredienser
- 1/2 Rød spidskål
- 125 g Brombær
- 1 Rødt æble
- 2 Stængler bladselleri
- 25 g Pinjekerner
Sådan gør du
- Snit spidskålen fint – brug gerne et mandolinjern
- Skær æblet i små stykker og skær bladselleri stænglerne i fine stykker
- Rist pinjekerne kort på en pande
- Bland alle ingredienserne i en skål
Er du på udkig efter flere lækre og sprøde salater, kan jeg blandt andet anbefale denne vintersalat med rå rødder og salte mandler , denne fyldige og virkelig skønne bønnesalat med kartofler og bacon og denne farvefine quinoasalat med edamamebønner og granatæble. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek.
Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg