En lækker trifli er omtrent den nemmeste dessert, man kan bikse sammen og så smager den helt fantastisk. Dette er min luksus udgave – med hjemmelavede makroner med marcipan, råsyltede bær og en lækker og fyldig mascarponecreme – den er, i al beskedenhed, vanvittig lækker:-) Har man travlt og brug for at springe et led over, så kan man jo sagtens bruge købe makronerne – men triflien bliver bare mange mange gange bedre, når makronerne er kreeret i eget køkken:-)
Som jeg skrev i sidste uge, så brugte jeg en del af vores sommerferie i køkkenet – indimellem med hjælp fra mine to drenge – Daniel på 3 var min lille hjælper, da der skulle laves trifli, som er tilpas nem og simpel, så stort set alle kan være med. Og han klarede det så flot – han stod for at knuse makronerne og samle triflien – han var slet ikke til at skyde igennem af ren stolthed over resultatet:-)
Luksus trifli med hjemmelavede makroner, råsyltede bær og mascarponecreme: – 4 stk.
Hjemmelavede makroner:
- 100 g. marcipan
- 190 g. rørsukker
- 1 æggehvide
- 1 tsk. hvedemel
Råsyltede bær:
- 500 g. forskellige bær – jeg brugte brombær, hindbær og jordbær
- 3 spsk. sukker
- Saft fra 1/2 citron
Mascarponecreme:
- 2 dl. fløde
- 250 g. mascarpone
- 2 1/2 spsk. flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
Makroner: Riv marcipanen. Pisk æggehvide, rørsukker og marcipanen sammen så massen bliver ensartet. Tilsæt hvedemel og rør godt. Kom massen i en sprøjtepose og lav ca. 16 nogenlunde ens små portioner på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 190 grader i 13-15 minutter. Lad dem køle helt ned.
Råsyltede bær: Rengør bærrene og halver eventuelt jordbærrene. Bland citronsaft og sukker i en skål og vend bærrene heri. Lad det stå i en halv times tid.
Mascarponecreme: Pisk fløde. mascarpone, flormelis og vaniljesukker sammen, så det får en fast konsistens.
Knus makronerne groft og saml herefter triflien i lag. Serveres umiddelbart lige efter den er samlet.