Lækker dessert med baileys mousse og ribsmousse

Så ramte vi langt om længe weekenden og vi overlevede første uge efter ferien:-) Weekenden bliver meget stille og rolig for mit vedkommende – så jeg lige kan puste ud:-) I morgen aften er jeg alene hjemme med mine to guldklumper – så den står, traditionen tro, på boller i karry (det er nemlig absolut ikke Jimmys hofret), dyner i stuen og en god disney film – ren råhygge:-) Og når drengene senere er puttet står den på alenetid med gode blade (4 styks er allerede købt:-)), fodbad, en god film og hvad jeg nu lige føler for – jeg glæder mig til det hele:-)

Jeg fik udviklet og afprøvet en masse opskrifter i vores ferie – både i form af aftensmad, brød, is, kager og desserter. Vi havde huset fyldt med gæster en stor del af ferien, så der var en god undskyldning for at eksperimentere med menuerne, når nu jeg havde en masse prøve kaniner ved hånden;-) En af de største succeser var denne lækre dessert med baileys mousse og ribsmousse –  den var faktisk så god, at jeg lavede den hele to gange på få dage:-) Begge mousser er cremet og bløde og de går virkelig godt i spænd – den syrlige ribsmousse og den søde baileysmousse – de komplementerer bare hinanden rigtig godt. Jeg toppede med smukke knaldrøde ribs og store smagfulde brombær – hvilket var prikken over i’et – jeg er rigtig glad for resultatet:-) Jeg lavede dem på selve dagen, men de kan sagtens laves dagen før servering. baileys-mousse, ribsmousse, dessert, dessertopskrift, ribs, brombaer

Baileys mousse og ribsmousse i en skøn forening: – 4 stk

Ribsmousse:

  • 250 g. ribs
  • 120 g. sukker
  • 4 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl. fløde
  • saft og skal fra en økologisk citron

Baileysmousse:

  • 4 blade husblas
  • 75 g. lys chokolade
  • 3 spsk. sukker
  • 1 dl. baileys med kaffesmag (men almindelig baileys kan sagtens bruges)
  • 3 dl. fløde
  • 1 spsk. kakao
  • 4 æggeblommer

Derudover:

  • Bær til pynt

Ribsmousse: Udblød husblas i 15 minutter. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Kog ribs, sukker, citronsaft, citronskal, vaniljekorn og vaniljestang op og lad det herefter småsimre ved svag varme i 5 minutters tid. Tag vaniljestangen op og kassér den. Stavblend ribskompoten og si saften fra og kassér bærrene (eller gem dem – de smager skønt ovenpå morgengrøden). Kram vandet fra husblassen og kom det i ribssaften. Lad det køle ned til det er ca. håndvarmt. Pisk fløden til skum og vend den herefter i ribssaft en. Stil 4 fine glas skråt – jeg brugte en aluminiums muffinform, med plads til 12 muffins, som holder –  så glassene stod stabilt – og moussen blev, hvor den skulle. Fordel ribsmoussen i glassene og stil dem på køl i 2-3 timer.

Baileysmousse:Udblød husblassen i 15 minutter. Kram det meste af vandet fra og smelt husblassen i mikroovnen i ca. 20-30 sekunder – så det er helt smeltet. Hak chokoladen og smelt det over et vandbad. Kom den smeltede husblas heri sammen med baileys og 1 spsk. kakao. Pisk æggeblommerne lyse sammen med sukker og rør det herefter i baileysblandingen. Pisk fløden til skum og vend det sammen med baileys/æggeblandingen. Tag glassene ud af køleskabet (efter 2-3 timer) stil glassene på bordet og kom baileysmoussen ovenpå ribsmoussen. Stil glassene retur i køleskabet og lad det stå en times tid – så det er stivnet. Pynt med bær og server dem direkte fra køl.baileys-mousse, ribsmousse, dessert, dessertopskrift, ribs, brombaer

baileys-mousse, ribsmousse, dessert, dessertopskrift, ribs, brombaer

Rigtig god weekend:-)

8 thoughts on “Lækker dessert med baileys mousse og ribsmousse

    1. Hej Tanja,
      Jeg beklager meget det sene svar, der har været nogle problemer med kommentarfeltet, desværre.
      Du kan sagtens lave mousserne i en springform, det lyder rigtig lækkert. Og jeg tror umiddelbart ikke, at du behøver at lave portionen større end i opskriften, selvfølgelig alt efter springformens størrelse ☺
      Mvh Mie

  1. Tak for ideen til en fin dessert!
    Nu har jeg lavet desserten til gæster i morgen. Den ser fin ud, og jeg håber, den smager godt.
    Vil den kunne holde 3 dage i køleskabet, tror du? Jeg har brugt pasteuriserede æggeblommer.

    Hilsen Else

    1. Hej Else:-)
      Jeg håber, at desserten bliver en succes:-) Jeg tænker, at tre dage i forvejen er lidt i overkanten, jeg har kun erfaring med at lave dagen før servering, hvilket har fungeret fint.
      Mvh Mie

    1. Hej Sara.
      Ja, du kan sagtens lave cheesecake istedet for mousse. Jeg har en opskrift på en virkelig god cheesecake med Baileys på bloggen – du skal blot skrive Baileys søgefeltet:-)
      Rigtig god dag.
      Mvh Mie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *