No bake chokoladetærte med jordbær

Efter jeg har investeret i et par tærteforme med løs bund, er jeg gået en smule amok med at bage diverse tærter (flere kommer på bloggen det næste stykke tid;-)) Det er bare blevet så meget nemmere, jeg skulle have købt dem for mange år siden:-) En af mine nye tærtefavoritter er denne no bake chokoladetærte med jordbær. Jeg fandt opskriften på homecookingadventure og jeg kan afsløre, at jeg allerede har lavet en del gange efterhånden – den er bare god:-) Det herlige ved kagen er, at den er rigtig nem at lave og den skal ikke i ovnen, kun på køl – virkelig et stort plus:-) Og så kan man snildt lave den et godt stykke tid i forvejen – den bliver ikke dårligere af at stå en ekstra dag i køleskabet. Tærten er til den søde side og fyldet minder meget om en lækker cremet chokolademousse. Jeg serverer gerne tærten med en kugle god vaniljeis, da de to komplementerer hinanden rigtig godt 🙂chokoladetaerte, no-bake, jordbaer, hakkede-mandler, chokolademousse, oreos, opskrift, soede-sager, kage, dessert

Chokoladetærte med jordbær:

Bunden:

 • 2 ruller oreos
 • 105 g. smør

Fyld:

 • 2 dl fløde
 • 200 g lys chokolade (jeg brugte marabou)
 • 100 g. mørk chokolade

Topping:

 • 300 g. jordbær
 • En lille håndfuld hakkede mandler

Start med at blende oreos i en minihakker eller en blender. Smelt smør i en lille gryde og kom det ved de hakkede oreos – bland det godt, så det bliver til en ensartet masse. Fordel blandingen i en tærteform med løs bund (det er ikke nødvendigt at smøre tærteformen) Kom tærten i fryseren, mens du laver fyldet.
Varm nu fløden i en gryde – således at det lige når kogepunktet. Knæk den lyse og den mørke chokolade i mindre stykker og hæld fløden hen over. Rør nu rundt indtil al chokoladen er smeltet og konsistensen er ensartet.
Hæld fyldet ovenpå tærtebunden og pynt med rengjorte jordbær (uden stilk:-))Kom tærten i køleskabet i minimum to timer. Drys med hakkede mandler lige inden servering og så er kagen klar:-)chokoladetaerte, no-bake, jordbaer, hakkede-mandler, chokolademousse, oreos, opskrift, soede-sager, kage, dessert

12 thoughts on “No bake chokoladetærte med jordbær

  1. Hej Malene. Jeg kunne sagtens forestille mig, at kagen også ville smage skønt, hvis du skiftede oreos ud med vanilje småkager. Jeg har lavet andre tærter, hvor bunden var lavet af vaniljekranse og smør og det var også ret godt:-)
   Mvh Mie

 1. Er det oreos med eller uden cerme? Hvis det er med, hvilken slags bruger du så vanilje eller chokolade?

 2. Kan man lave tærten fredag aften og lade den stå til søndag eftermiddag, hvor den skal serveres? Eller er det for lang tid?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *