Vi er i feriestemning herhjemme. I morgen tager drengene og jeg en tur til Jylland for at besøge familie og venner og alt imens vi slår vores folder i jyske land, bliver farmand på den østlige side af broen og tager til Bruce Springsteen koncert og ølsmagning. Det betyder, at der bliver lidt stille på bloggen fra og med i morgen og nogle dage frem. Jeg ville dog lige nå, at poste denne lækre sag inden alle hyldeblomsterne er afblomstret:-)
I forlængelse med at jeg lavede hyldeblomstsaft i sidste uge besluttede jeg mig samtidig for at forsøge mig med andre opskrifter, hvor hyldeblomst indgår – en af opskrifterne var denne skønne jordbær hyldeblomst sirup. Den smager fortræffeligt ovenpå is eller blandet op som saftevand.
Jeg vil samtidig give et rigtig godt fif videre, som jeg fik af en sød læser den anden dag – nemlig at fryse hyldeblomsterne ned, på den måde kan man forlænge sæsonen betragteligt. Blomsterne skulle dog miste en smule smag ved nedfrysningen, men det er absolut et forsøg værd.
Jordbær hyldeblomst sirup: – ca. 2 små glas
- 500 g. jordbær
- 500 g. sukker
- saften fra 2 limefrugter
- 3 dl. vand
- 6 hyldeblomst buketter
Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Bring sukker, lime og vand i kog og lad det småkoge indtil det begynder at få en tyk konsistens, tilsæt jordbær og lad massen småkoge i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og og si massen, lad det herefter køle ned (det tager ca. 45 minutter). Hæld massen tilbage i gryden og kom hyldeblomsterne ved. Lad det nu småkoge i 5 minutters tid. Si det endnu en gang og kom din jordbær hyldeblomst sirup på rengjorte, atamonskyllede glas. Opbevares på køl.
Med ønske om en rigtig god uge til alle:-)