Chicken Tikka Masala med Raita

Chicken tikka masala passer perfekt til en kold, blæsende og regnvåd efterårsdag som i dag – comfort food når det er bedst. Retten er fyldt med skønne krydderier og gode råvarer, som varmer dejligt helt ned i maven. Min version er på ingen måder stærk men derimod meget børnevenlig – begge mine drenge elsker den og spiser gerne 2-3 portioner, når chicken tikka masala er på menuen:-) Vil du gerne have mere smæk på smagen, så tilsæt gerne en spsk. karrypasta eller to til marinaden og en stærk chili i små stykker til saucen.

Drengene og jeg er alene i denne uge – Jimmy er på kursus i det sønderjyske – så vi alene hygger med spil, ekstra lange godnathistorier, malebøger og tegnefilm. Samtidig er vores seng i disse dage okkuperet af to små lopper som ligger og fylder godt – det er nu lidt hyggeligt, selvom min søvn bliver godt og grundig forstyrret;-) I morgen kommer mormor og morfar og hygger et par dage, og holder fri med drengene på fredag. En rigtig hyggelig uge, men ih hvor vi glæder os til, at far kommer hjem igen, han er savnet<3

chicken-tikka-masala, opskrift, aftensmad, boernevenlig-aftensmad, indisk, tikka-chicken-masala

Chicken Tikka Masala: – 4 personer

  • 600 g. kyllingebryst

Marinade:

  • 2 dl. yoghurt natural
  • 5 fed hvidløg
  • 1 cm. ingefær
  • 1 lime
  • Friskkværnet peber
  • 3 tsk. gurkemeje
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. salt

Sauce:

  • Olivenolie til stegning
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tomater
  • 1 cm. ingefær
  • 1/4 l. fløde
  • 3 dl. hønsebouillon
  • 2 spsk. citronsaft
  • Evt. 50 g. mandler

Raita:

  • 1 1/2 agurk
  • 2 små rødløg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 2 dl. yoghurt natural
  • 1 citron
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1/2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Chicken Tikka Masala: Start med at skære kyllingebrysterne i mindre stykker. Pres hvidløgene og bland det sammen med yoghurt, friskrevet ingefær, limesaft fra 1 lime, salt, peber og de øvrige krydderier. Vend kyllingestykkerne i marinaden og stil det herefter på køl i minimum 3 timer – gerne hele dagen. Kom herefter kyllingen og marinaden i ovnen i et ovnfast fad ved 230 grader i ca. 30 minutter.

Steg løgene i olivenolie i et par minutter. Kom herefter krydderierne i og lad det svitse i et par minutter. Tilsæt  friskrevet ingefær, presset hvidløg og tomater i små tern. Kom de bagte kyllingestykker og marinaden i gryden og lad det hele simre i fem minutters tid. Tilsæt til slut hønsebouillon, fløde og citronsaft og lad retten småsimre i 15-20 minutter. Serveres med ris og raita eller et godt naanbrød.

Raita: Hak rødløgene fint og kom det i en skål sammen med yoghurt, presset hvidløg, citronsaft, salt, friskkværnet peber og spidskommen. Skær agurkerne i tern og bland ternene i dressingen. Stilles i køleskabet indtil servering.chicken-tikka-masala, opskrift, aftensmad, boernevenlig-aftensmad, indisk, tikka-chicken-masala

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *