Chicken tikka masala

chicken-tikka-masala, opskrift, aftensmad, boernevenlig-aftensmad, indisk, tikka-chicken-masala
Chicken tikka masala - indisk comfort food når det er allerbedst
Forberedelse30 min
Tilberedning1 t
Trækketid3 t
Samlet tid4 t 30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Keyword: børnevenlig, comfort food, Efterårsretter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g Kyllingebryst

Marinade

  • 2 dl Yoghurt natural
  • 5 fed Hvidløg
  • 1 cm Ingefær skrællet
  • 1 Lime saften herfra
  • 3 tsk Gurkemeje
  • 3 tsk Stødt spidskommen
  • 1 tsk Paprika
  • 1 tsk Salt
  • Friskkværnet peber

Sauce

  • Olivenolie til stegning
  • 2 Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 35 g Tomatpure
  • 1 tsk Garam masala
  • 1 tsk Stødt spidskommen
  • 2 Tomater
  • 1 cm Ingefær skrællet
  • 2 1/2 dl Fløde
  • 3 dl Hønsebouillon
  • 2 spsk Citronsaft
  • 50 g Mandler kan undlades

Raita

  • 1 1/2 Agurk
  • 2 små Rødløg
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 dl Yoghurt natural
  • 1 Citron
  • 1 tsk Stødt spidskommen
  • 1/2 tsk Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Chicken tikka masala

  • Start med at skære kyllingebrysterne i mindre stykker
  • Pres hvidløgene og bland det sammen med yoghurt, friskrevet ingefær, limesaft fra 1 lime, salt, peber og de øvrige krydderier
  • Vend kyllingestykkerne i marinaden og stil det herefter på køl i minimum 3 timer – gerne hele dagen
  • Kom herefter kyllingen og marinaden i ovnen i et ovnfast fad ved 230 grader i ca. 30 minutter.
  • Steg løgene i olivenolie i en tykbundet gryde et par minutter
  • Kom krydderierne i og lad det svitse i et par minutter
  • Tilsæt friskrevet ingefær, presset hvidløg og tomater i små tern
  • Kom de bagte kyllingestykker og marinaden i gryden og lad det hele simre i fem minutters tid
  • Tilsæt til slut hønsebouillon, fløde og citronsaft og lad retten småsimre i 15-20 minutter. Serveres med ris og raita eller et godt naanbrød

Raita

  • Hak rødløgene fint og kom det i en skål sammen med yoghurt, presset hvidløg, citronsaft, salt, friskkværnet peber og spidskommen
  • Skær agurkerne i tern og bland ternene i dressingen. Stilles i køleskabet indtil servering