Kylling i rød karry

thai-kylling, kylling-i-rød-karry, thaimad
Lækker og aromatisk gryderet fra det thailandske køkken fyldt med lækre råvarer og gode krydderier
Forberedelse25 min
Tilberedning35 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Keyword: comfort food, Gryderet
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • Olivenolie til stegning
  • 2 Gulerødder
  • 1 Grøn peberfrugt
  • 2 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 Forårsløg
  • 650 g Kyllingebryst
  • 1 Lime saften herfra
  • 3 1/2 tsk Rød karry
  • 2 ds Kokosmælk
  • 3 Kafir limeblade
  • 1 1/2 tsk Revet ingefær
  • 2 1/2 dl Kyllingebouillon
  • 2 1/2 tsk Fishsauce
  • 1 Citrongræs
  • Peanuts til topping
  • Koriander til topping
  • Evt chili til topping

Tilbehør

  • Ris

Sådan gør du

  • Skær gulerødder og peberfrugt i små stykker, hak løg, hvidløg og forårsløg
  • Steg grøntsagerne i olivenolie i 10 minutters tid og tag dem herefter op af gryden
  • Skær kyllingen i små stykker og steg stykkerne i gryden tilsat olivenolie
  • Tilsæt limesaft, rød karry, kokosmælk, kafir limeblade, revet ingefær, kyllingebouillon og fishsauce
  • Bank citrongræs flad, så smagen kan komme ud og læg stænglen i gryden
  • Kom grøntsagerne tilbage i gryden og lad det hele simre i ca. 15 minutters tid
  • Tag citrongræs og kafir limeblade op af gryden og kassér begge dele
  • Serveres med ris og toppes med peanuts, koriander og evt chili