Gammeldags æblekage

Klassisk og fuldkommen lækker gammeldags æblekage med en dejlig syrlig æblegrød, hjemmelavet æblekagerasp, sprøde makron småkager og luftigt flødeskum. En virkelig nem og lækker klassiker der passer perfekt til det danske efterår, hvor alle de lækre æbler modnes.
Jeg bruger som regel madæbler til æblegrøden, da jeg synes, at det giver det bedste resultat – med den rette syrlighed til æblekagen. Som regel bruger jeg Belle de Boskoop, som er et stort og godt madæble.

Jeg vælger gerne at portions anrette min gammeldags æblekage, så bliver den, efter min mening, lige en tand finere, end når den anrettes i en skål, men uanset udseende, så smager den så dejligt af skønne æbler, sprødt æblekagerasp og søde makron småkager.

gammeldags æblekage, makroner småkager, kage

Gammeldags æblekage

Klassisk og lækker gammeldags æblekage med hjemmelavet æblekagerasp og makron småkager
Forberedelse20 min
Tilberedning25 min
Samlet tid45 min
Ret: Kage
Køkken: dansk
Keyword: dansk klassiker, Efterårsretter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Makron småkager

  • 100 g Marcipan
  • 190 g Rørsukker
  • 1 Æggehvide
  • 1 tsk Hvedemel

Æblegrød

  • 650 g Æbler syrlige
  • 1/2 dl Vand
  • 110 g Rørsukker
  • 1/2 Vaniljestang

Æblekagerasp

  • 80 g Rasp
  • 50 g Smør
  • 60 g Rørsukker

Derudover

  • 2 1/2 dl Piskefløde
  • Revet chokolade
  • Evt. chokolademandler

Sådan gør du

Makron småkager

  • Riv marcipanen
  • Pisk æggehvide, rørsukker og marcipanen sammen så massen bliver ensartet
  •  Tilsæt hvedemel og rør godt
  • Kom massen i en sprøjtepose og lav ca. 16 nogenlunde ens små portioner på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Bages midt i ovnen ved 190 grader i 13-15 minutter. Lad dem herefter køle helt ned

Æblegrød

  • Æblerne skrælles og skæres i små stykker
  • Æblestykker, vand og vaniljekorn bringes i kog. Skru herefter ned for varmen og lad det småkoge i 8-9 minutters tid
  • Mos til grød og tilsæt rørsukker. Køles helt ned

Æblekagerasp

  • Smelt smørret
  • Bland rasp, smør og rørsukker godt sammen i en skål

Samling

  • Bræk makron småkagerne i mindre stykker – efterlad fire hele makroner til pynt
  • Anret æblekagen i fire glas. Start med et lag raps, derefter et lag æblegrød og så knuste makroner – og gentag herefter
  • Pisk fløde til skum og kom det på toppen af æblekagen. Pynt med en makron, revet chokolade og evt. chokoladeovertrukne mandler.
Udskriv
gammeldags æblekage, makroner småkager, kage

Er du på udkig efter flere skønne kager med sæsonens frugt, bær og grøntsager, så kan jeg blandt andet varmt anbefale denne lækre pæretærte med marcipan og hindbær, disse skønne gulerodsmuffins med dumlestykker og kanelkrydret frosting og denne smukke hindbærtærte med daimganache. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek.

Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *