Denne pæretærte med marcipan og hindbær serverede jeg for nogle venner for noget tid siden, men jeg var nu ikke helt tilfreds med resultatet, toppingen blev ikke sprød og lækker, som jeg havde forestillet mig. Så jeg var jo nødt til at give det et forsøg mere (hvilket mine tre drenge aka mine testpersoner var helt med på:-)) Anden gang tilføjede jeg lidt ekstra smør til toppingen og denne gang sad den lige i skabet. Smagen af de skønne og søde pærer kombineret med sødmen fra marcipanen og syrligheden fra hindbærerne er helt og aldeles vidunderlig. Jeg serverede vaniljeis til, men flødeskum eller creme fraiche vil absolut også gøre sig godt til tærten:-)
Pæretærte med marcipan og hindbær: – 25 cm tærteform
Mørdej:
- 120 g. smør
- 80 g. flormelis
- 1 æg
- 240 g. hvedemel
- 60 g. marcipan
- 1/2 tsk. salt
Fyldet:
- 4 pærer
- 200 g. frosne hindbær
- 2 spsk. majsstivelse
- 50 g. sukker
- 1 tsk. kanel
- skal fra /2 lime
Topping:
- 50 g. smør
- 90 g. mel
- 80 g. brun sukker
- Skal fra 1/2 lime
- 50 g. marcipan
Mørdej: Skær smørret i mindre tern og smuldr det sammen med mel, flormelis og salt – når det er helt smuldret kommes et let sammenpisket æg og revet marcipan i dejen. Ælt det sammen, men endelig ikke for længe, så man ikke ødelægger dejens struktur. Sættes i køleskabet i en times tid. Rulles herefter ud og kommes i den smurte tærteform.
Fyldet: Skær pærerne i både (ca. 16 stykker pr pære) og kom dem i en skål sammen med majsstivelse, limeskal, sukker og kanel. Kom sidst hindbærerne ved og bland det hele godt sammen.
Tærten kommes sættes i ovnen ved 180 g i ca. 25 minutter.
Topping: Kom blødt smør i små tern, mel, brun sukker, limeskal og marcipan i en skål og smuldr det godt sammen med fingrene, således at det får en nogenlunde ensartet konsistens. Kom det ovenpå tærten og kom det hele tilbage i ovnen ved 180 g. i 15-20 minutter. Serveres lun eventuelt med drysset flormelis på toppen og gerne med en kugle vaniljeis eller flødeskum.