Handies

Nogle gange må man gerne springe over, hvor gærdet er lavest – særligt i hverdagen kan det være en lettelse. Jeg elsker at lave mad og jeg elsker at lave det fra bunden, så jeg ved, at det hele er, som jeg gerne vil have det. Men butterdej og jeg er ikke så gode venner og bliver det sikkert aldrig, så da jeg skulle lave handies til drengenes eftermiddags snack, valgte jeg den lette vej og fandt to pakker butterdej i køledisken i den lokale Rema 1000, nemt og bekvemt:-) Fyldet kan man variere som man lyster – jeg har en forkærlighed for handies med oksekødsfyld, ost og godt med krydderier, men jeg er også glad for kylling med karry og revet kål. Har man en rest kødsauce eller lignende, så er det også godt at komme i – mulighederne er nærmest uendelige – og det bedste af det hele er, at børnene elsker dem:-) handies, handpies, opskrift, boernevenlig, eftermiddags-snack, madpakke, madblog

Handies: – 8 stk

  • 2 pk. butterdej
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g. hakket oksekød
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 stor tsk. sennep
  • friskkværnet peber
  • 1/2 ds. hakkede tomater med hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. sukker
  • 1/2 tsk. timian
  • Olivenolie
  • Æg til pensling
  • Lidt revet mozzarellaost

Hak løg og hvidløg fint og steg det på en pande i olivenolie, tilsæt oksekødet og brun det godt. Kom herefter de hakkede tomater, soyasauce, sennep, sukker og krydderierne ved kødet og lad det simre på panden indtil væden er svundet en del ind.

Skær butterdejen i 16 lige store stykker (8 stykker pr butterdejs plade). Kom halvdelen af stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir – og kom en god skefuld kødfyld på hvert stykke og en lille smule ost. Herefter kommes et stykke butterdej over hvert stykke. Sørg for at dejen er klemt rigtig godt sammen hele vejen rundt. Pensl med et sammenpisket æg, kom lidt ost på toppen og bag de 8 handies i ovnen ved 220 g i 20-25 minutter.handies, handpies, opskrift, boernevenlig, eftermiddags-snack, madpakke, madblog

 

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *