Dagen i dag bliver for mit vedkommende tilbragt på sofaen i selskab med kleenex, otrivin og en masse the. Jeg var nemlig alt for hurtig i vendingen i fredags, da jeg proklamerede, at vi var ved at være ovenpå igen.. Men selvom at det er lidt ærgerligt at bruge en hel dag på langs, så er det faktisk lidt rart at have huset helt for mig selv i nogle timer – her er jo helt stille:-) Programmet for i dag står derfor på at se tv (der ikke er tegnefilm), læse en masse hyggelige blade og ellers bare forsøge på at komme på højkant igen.
I aften har Jimmy lovet at lave gullaschsuppe til os – fyldt med varme og en masse gode grøntsager fra køkkenhaven/ drivhuset. Jo ældre jeg bliver jo gladere bliver jeg for supper i alle afskygninger – men gullaschsuppen er altså noget helt særlig. Jeg kunne sagtens spise den en gang om ugen i hele efterår/vinterhalvåret:-) Det er bare hyggelig og lækker comfort food og jo længere tid den får lov til at småsimre på komfuret jo bedre bliver den. Oftest laver jeg en dobbelt portion og fryser halvdelen ned, det er dejlig nemt til de dage, hvor der ikke er så meget tid til at lave aftensmaden.
Fedtfattig Gullaschsuppe: – 4 personer
- 500 g hakket oksekød med lavt fedtindhold
- 2 dåser hakkede tomater (gerne med hvidløg)
- 35 g tomatpure (en lille dåse)
- 1 liter vand
- Ca. 5 gulerødder
- Ca. 10 små kartofler
- 1 rød peberfrugt
- 4-6 fed hvidløg
- 1 spsk paprika
- 2 tsk salt
- Friskkværnet peber
- Evt lidt chili
Gulerødder, kartofler og peberfrugt skæres i små stykker. Brun oksekødet i olivenolie og tilsæt derefter grøntsagerne, de hakkede tomater, vand samt paprika og presset hvidløg. Smag til med salt, peber og evt. chili. Suppen skal herefter simre i minimum 1 1/2 time, gerne lidt længere. Serveres med et godt stykke brød for eksempel disse lækre og luftige flutes.
Kan ikke rigtig se hvornår kartofler og gulerødder kommes i……..tænker de skal i ca. 20-25 min.før suppen er færdig, eller hva’
Hej Annette. Jeg kommer kartofler, gulerødder og peberfrugt i sammen med de hakkede tomater og vandet, når kødet er brunet. Så det hele simrer sammen. Det er ikke min erfaring, at kartoflerne og gulerødderne bliver “udkogte” på denne måde:-) Mvh, Mie
Du skriver 4 – 6 hvidløg, der skulle vel stå 4 – 6 fed hvidløg. Lisbeth Fokdal
Hej Lisbeth, ja, det har du fuldstændig ret i:-) jeg skynder mig at få det rettet. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det og rigtig god weekend. Mvh Mie
GODMORGEN JEG HAR LIGE LAVET EN GRYDEFULD OG OM ET PAR TIMER SKAL VI SMAGE RESULTATET DET SER LOVENDE UD… love Jan denmark
Hej Jan, Det lyder lækkert – Jeg håber, at det bliver en succes:-) Mvh. Mie
Hej Mie den simerede i 2 timer, den smagte total godt rigtig lækker, den beste mo mad jeg har fået længe.. Love Jan denmark
Hvor er det dejligt at høre, Jan, tusind tak for din tilbagemelding:-)