Irish Beef Stew

Efterårsferien er, for mange, i fuld gang – vi venter lige til på fredag, så er vi også klar til at tage hul på vores ferie. Vi har en masse dejlige planer – blandt andet skal vi en tur til det jyske og fejre min muttis fødselsdag, en tur i Legoland på vej retur og til Halloween i tivoli. Vi skal have gæster og ellers bare stornyde ferien, det bliver skønt.

Jeg har planer om at lave en masse simremad i vores efterårsferie – der er ikke meget, der kan slå duften af comfort food på en kold efterårsdag – det er bare lækkert med noget rygende hot i gryderne at varme sig på:-) For et par weekender siden lavede jeg en stor omgang Irish Beef Stew – med lækkert mørt kalvekød. Det skal vi med sikkerhed have igen en af dagene i ferien, det smagte skønt og varmede i lang tid efterfølgende. Man skal endelig ikke lade sig afskrække af, at der er en hel guiness i retten, den afgiver ikke en bitter smag, men bidrager, sammen med den lange simretid, kun til, at kødet bliver så smørmørt, at det nærmest falder fra hinanden. Lav gerne en ekstra stor portion – retten bliver bestemt ikke ringere af at stå en dag på køl:-)irish-beef-stew, simremad, comfort-food, opskrift

Irish Beef Stew: – 4 personer

  • 650 g. skært okse- eller kalvekød
  • Olivenolie
  • salt
  • peber
  • 200 g. bacon i tern
  • 2 laurbærblade
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 4 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 750 g. vand
  • 2 “bøtter” hønsefond fra knorr chef du fond
  • 35 g. tomatpure (en lille dåse)
  • 1 spsk. timian
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 guiness øl (440 ml)

Gnub salt og peber på kødet og steg det på alle sider i olivenolie. Tag kødet op af gryden og steg herefter bacon, løg og hvidløg. Kom derefter kødet tilbage i gryden, tilsæt hvedemelet og bland det godt sammen. Tilsæt gulerødder og bladselleri skåret i små stykker og kom vand, hønsefond, tomatpure, timian, laurbærblade, salt og friskkværnet peber ved. Til sidst tilsættes en Guinnes og retten simrer under låg i minimum 2 timer. Tag herefter låget af og lad retten simre videre i en times tid. Server din Irish Beef Stew rygende varm med en god kartoffelmos til:-)irish-beef-stew, simremad, comfort-food, opskrift

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *