Irish Beef Stew

Lækker irish beef stew – den perfekte gryderet til dage, hvor tiden er til simreretter  – der er ikke meget, der kan slå duften af comfort food på en kold efterårs- og vinterdag – det er bare lækkert med noget rygende varmt i gryderne.

Irish Beef Stew er virkelig velsmagende og aromatisk – med lækkert mørt kalvekød og fuld af smag. En gryderet der varmer i lang tid efter man har spist. 
Man skal endelig ikke lade sig afskrække af, at der er en hel guinness i retten, den afgiver ikke en bitter smag, men bidrager, sammen med den lange simretid, kun til, at kødet bliver så smørmørt, at det nærmest falder fra hinanden. Lav gerne en ekstra stor portion – retten bliver bestemt ikke dårligere af at stå en dag på køl.

irish-beef-stew, simremad, comfort-food, opskrift

Irish beef stew

Virkelig lækker simreret til en råkold dag
Forberedelse30 min
Tilberedning3 t
Samlet tid3 t 30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Irsk
Keyword: comfort food, Gryderet, simreret
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • Olivenolie til stegning
  • 650 g Skært oksekød
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
  • 200 g Bacon i tern
  • 2 Laurbærblade
  • 3 Gulerødder
  • 3 stængler Bladselleri
  • 4 fed Hvidløg
  • 2 Løg
  • 3 spsk Hvedemel
  • 750 g Vand
  • 2 bøtter Hønsefond jeg brugte dem fra Knorr
  • 35 g Tomatpure
  • 1 spsk Timian
  • 1 Guinness Øl
  • 1 tsk Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Gnub salt og peber på kødet og steg det på alle sider i olivenolie
  • Tag kødet op af gryden og steg herefter bacon, hakkede løg og hvidløg
  • Kom derefter kødet tilbage i gryden, tilsæt hvedemelet og bland det godt sammen
  • Tilsæt gulerødder og bladselleri skåret i små stykker og kom vand, hønsefond, tomatpure, timian, laurbærblade, salt og friskkværnet peber ved
  • Til sidst tilsættes en Guinness og retten simrer under låg i minimum 2 timer
  • Tag herefter låget af og lad retten simre videre i en times tid. Server din Irish Beef Stew rygende varm med en god kartoffelmos til
Udskriv
irish beef stew, gryderet, efterårsretter

Er du udkig efter flere lækre varmende retter, der passer til efteråret og vinteren, så kan jeg helt klart anbefale denne fedtfattige gullaschsuppe, og denne skønne mørbrad i fad og denne rygende varme svampesuppe. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek.

Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *