Irish beef stew

irish beef stew, gryderet, efterårsretter
Virkelig lækker simreret til en råkold dag
Forberedelse30 min
Tilberedning3 t
Samlet tid3 t 30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Irsk
Keyword: comfort food, Gryderet, simreret
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • Olivenolie til stegning
  • 650 g Skært oksekød
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
  • 200 g Bacon i tern
  • 2 Laurbærblade
  • 3 Gulerødder
  • 3 stængler Bladselleri
  • 4 fed Hvidløg
  • 2 Løg
  • 3 spsk Hvedemel
  • 750 g Vand
  • 2 bøtter Hønsefond jeg brugte dem fra Knorr
  • 35 g Tomatpure
  • 1 spsk Timian
  • 1 Guinness Øl
  • 1 tsk Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Gnub salt og peber på kødet og steg det på alle sider i olivenolie
  • Tag kødet op af gryden og steg herefter bacon, hakkede løg og hvidløg
  • Kom derefter kødet tilbage i gryden, tilsæt hvedemelet og bland det godt sammen
  • Tilsæt gulerødder og bladselleri skåret i små stykker og kom vand, hønsefond, tomatpure, timian, laurbærblade, salt og friskkværnet peber ved
  • Til sidst tilsættes en Guinness og retten simrer under låg i minimum 2 timer
  • Tag herefter låget af og lad retten simre videre i en times tid. Server din Irish Beef Stew rygende varm med en god kartoffelmos til