Cannelloni med spinat og oksekød

Cannelloni er en fantatisk lækker og velsmagende pastaret – en klassiker fra italienske køkken. Vi laver ofte spaghetti bolognese eller lasagne, når der skal pasta på bordet, hvilket er lækkert – vi elsker alle fire de lækre italienske retter, men variation er også en god ting:-)

Cannelloni er en nem hverdagsret, der er let og overskuelig at lave. Vi laver det oftest, som her, fyldt med hakket oksekød, gulerødder og spinat og toppet med en lækker og cremet tomatsauce. Man kan både bruge de store pastarør (cannelloni) eller friske lasagneplader. Jeg bruger altid sidstnævnte, da det, for mig, er nemmest at arbejde med, men det er en smagssag. Vi serverer gerne en lækker grøn salat til og en skål fyldt med gnavegrønt. Skålen med forskellige grøntsager serverer vi for øvrigt hver aften og drengene elsker det så meget, at vi ofte er nødt til at minde dem om, at de også skal spise alt det andet på tallerkenen:-)cannelloni-oksekoed-spinat, italiensk-mad, italiensk-opskrift, pastaretter, boernevenlig-aftensmad, cannelloni

Cannelloni med spinat og oksekød: – 4 personer

  • 16 stk friske lasagneplader
  • 240 g. cheddarost

Tomatsauce:

  • Olivenolie
  • 680 g. tomatpassata (minus 1 dl. til fyldet)
  • 2 fed hvidløg
  • 3 tsk. oregano
  • 1 løg
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. løgpulver
  • Friskkværnet peber

Fyld:

  • Olivenolie
  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 75 g. frisk spinat
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl tomatpassata
  • Friskkværnet peber

Tomatsauce: Skær løget i små tern og pres hvidløgene og steg det i en gryde i olivenolie. Tilsæt 1 dl tomatpassata og alle krydderierne inkl. salt og friskkværnet peber og lad tomatsaucen småsimre i 10-15 minutters tid.

Fyld: Skær løget i små tern og pres hvidløgene. Steg løg og hvidløg blanke i olivenolie i en gryde. Tilsæt oksekødet og brun det godt. Riv en gulerod og tilsæt det kødet. Kom til sidst hakket spinat, oregano, salt, friskkværnet peber og resten af tomatpassataen i gryden og lad det simre i 5-10 minutter.

Fordel fyldet på lasagnepladerne og lav 16 ruller. Smør et ildfast fad med lidt olivenolie og kom en smule af tomatsaucen i bunden så det dækker i et tyndt lag. Læg rullerne i fadet og hæld resten af tomatsaucen over. Top til slut med revet cheddarost og bag cannellonierne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minuttercannelloni-oksekoed-spinat, italiensk-mad, italiensk-opskrift, pastaretter, boernevenlig-aftensmad, cannelloni

2 thoughts on “Cannelloni med spinat og oksekød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *