Italiensk inspirerede kyllingefrikadeller med cashew-kålsalat

Kyllingefrikadeller er en lækker hverdagsret, der både smager skønt, som kan varieres på utallige måder og som er et rigtig godt alternativ til de traditionelle frikadeller (som jeg forøvrigt også elsker:-)) Jeg har flere opskrifter på kyllingefrikadeller, som jeg skifter lidt imellem – men et fælles træk er, at de skal smage af noget – jeg er ikke krydderi forskrækket;-) Sidst jeg lavede kyllingefrikadeller var det med et italiensk inspireret tema – fyldt med god parmasan, hvidløg og oregano –  de var virkelig vellykkede – med en god sprød skorpe udenpå og lækre saftige indvendige.

Inden vi flyttede på landet for godt fem år siden, kunne jeg slet ikke forestille mig at spise dyr, som jeg havde set i levende live. Men jeg har fået et helt andet forhold til det nu end tidligere. Vores høns lever det fede og frie liv i vores frugtlund, hvor de har over 2.000 kvm. at boltre sig på – jeg ved, at de har levet et godt liv og det bilder jeg mig ind, at man sagtens kan smage på kødet. Kyllingefrikadellerne her blev lavet af en af vores store hanekyllinger, som vi kørte igennem kødhakkeren efter slagtning (det giver vel et eller andet sted sig selv:-D) – virkelig lækker og mørt kød.
Jeg laver som regel en stor portion, når jeg er i gang og fryser en del af kyllingefrikadellerne ned – så er der altid til madpakkerne:-)

kyllingefrikadeller, cashewnoedder, kaalsalat, italienske-kyllingefrikadeller

Italiensk inspirerede kyllingefrikadeller: – 6 personer

  • 800 g. kyllingefars
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 stykker toast (uden skorpe)
  • 2 æg
  • 1/2 dl. mælk
  • 1 dl. revet parmasanost
  • 1 1/2 tsk. salt
  • 1 1/2 spsk. oregano
  • friskkværnet peber

Cashew- kålsalat:

  • 1/2 rødt spidskål
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 1/2 gul peberfrugt
  • 2 forårsløg
  • 2 gulerødder
  • 75 g. saltede cashewnødder

Kyllingefrikadeller: Riv løgene på et rivjern og kom det i en skål sammen med farsen, presset hvidløg, toastbrød revet i små stykker, æg, mælk, parmasanost og krydderier. Bland det hele rigtig godt sammen. Med en ske formes frikadellerne – dyp skeen i vand imellem hver frikadelle, så er farsen lettere at formen og  slipper nemmere skeen. Steg kyllingefrikadellerne i olivenolie ved medium varme i 2×4 minutter på hver side (16 minutter i alt)

Cashew- kålsalat: Skær spidskålen i fine strimler, peberfrugterne i små tern, forårsløg i skiver og riv gulerødderne på et rivejern. Bland det hele sammen i en skål sammen med de saltede cashewnødder. Og så er kyllingefrikadeller, cashewnoedder, kaalsalat, italienske-kyllingefrikadeller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *