Cannelloni med spinat og oksekød

cannelloni-oksekoed-spinat, italiensk-mad, italiensk-opskrift, pastaretter, boernevenlig-aftensmad, cannelloni
Forberedelse25 min
Tilberedning50 min
Samlet tid1 t 15 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: børnevenlig, ovnretter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 16 stk Friske lasagneplader
  • 240 g Revet cheddarost

Tomatsauce

  • Olivenolie til stegning
  • 680 g Tomat passata Tag 1 dl fra til fyldet
  • 2 fed Hvidløg
  • 3 tsk Oregano
  • 1 Løg
  • 1 tsk Salt
  • 2 tsk Hvidløgspulver
  • 2 tsk Løgpulver
  • Friskkværnet peber

Fyld

  • Olivenolie til stegning
  • 500 g Hakket oksekød
  • 1 stort Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • 1 Gulerod
  • 75 g Frisk spinat
  • 2 tsk Oregano
  • 1 tsk Salt
  • 1 dl Tomat passata
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Skær løget i små tern og pres hvidløgene og steg det i en gryde i olivenolie
  • Tilsæt tomat passata (husk at gemme 1 dl til fyldet) og alle krydderierne inkl. salt og friskkværnet peber og lad tomatsaucen småsimre i 10-15 minutters tid

Fyld

  •  Skær løget i små tern og pres hvidløgene. Steg løg og hvidløg blanke i olivenolie i en gryde
  • Tilsæt oksekødet og brun det godt
  • Riv en gulerod og tilsæt det kødet
  • Kom til sidst hakket spinat, oregano, salt, friskkværnet peber og resten af tomat passataen i gryden og lad det simre i 5-10 minutter.

Samling

  • Fordel fyldet på lasagnepladerne og lav 16 ruller
  • Smør et ildfast fad med lidt olivenolie og kom en smule af tomatsaucen i bunden så det dækker i et tyndt lag
  • Læg rullerne i fadet og hæld resten af tomatsaucen over
  • Top til slut med revet cheddarost og bag cannellonierne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter