Hverdagsmad behøver ikke nødvendigvis at være kedelig mad! Herhjemme er vi rigtig glade for hvidløg og krydderier generelt, så vi får ofte mad, der smager af noget. Forleden fik vi disse græske bøffer med tzatziki. En dejlig nem ret, der både er rig på smag og samtidig er forholdsvis sund.
Græske bøffer:
- 500 g. hakket oksekød
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. basilikum
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Tzatziki:
- 1 agurk
- 5 store spsk. græsk yoghurt
- 2 fed hvidløg
- 1/4 tsk. salt
Græske bøffer: Løget skæres i små tern. Kødet, krydderier, løg og presset hvidløg æltes godt sammen og steges på panden i ca. 2×4 minutter på hver side.
Tzatziki: Skær agurken i kvarte og fjern kernerne, så tzatzikien ikke bliver vandet, riv herefter agurken på et rivejern. Bland græsk yoghurt, salt og presset hvidløg sammen med den revne agurk og lad tzatzikien trække i køleskabet i 1-2 timer.
Jeg serverede nye små kartofler og en lækker tomatsalat, bestående af tomater, agurk og mozzarellaost skåret i skiver til de græske bøffer, men man også sagtens servere et lækkert brød til istedet.