Saltbagte kartofler

Saltbagte kartofler er virkelig lækkert tilbehør til alverdens skønne retter både med og uden kød. De lækre ovnbagte kartofler er meget hurtige og helt enkle at lave – ser man bort fra ovntiden, så tager de kun fem minutter at forberede.

De ovnbagte kartofler kommer meget ofte på bordet herhjemme – de er et rigtig godt alternativ til de kogte kartofler. Jeg serverer dem blandt andet til en god rød bøf, som tilbehør til et lækkert farsbrød, til mine gode frikadeller og meget meget mere.

Saltbagte kartofler er rigtig gode sammen med en lækker aioli, en god bearnaise sauce og andre smagfulde saucer. Min favorit til kartoflerne er dog en hjemmerørt creme fraiche dressing med et rødløg, et par fed hvidløg, salt og friskkværnet peber – nemt, enkelt og hurtig at røre sammen.

Saltbagte kartofler

Saltbagte kartofler

Lækkert tilbehør til alverdens skønne retter med og uden kød
Forberedelse5 min
Tilberedning45 min
Samlet tid50 min
Ret: Aftensmad
Keyword: kartofler, ovnbagte kartofler, tilbehør
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg Små kartofler med skræl
  • 1 dl Olivenolie
  • 1 spsk Groft salt
  • 4 kviste Frisk oregano
  • 4 fed Hvidløg

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne og kom dem i et ildfast fad
  • Hæld olivenolie over kartoflerne og fordel saltet ligeligt over alle kartoflerne
  • Tilføj 4-5 kviste oregano
  • Knus hvidløgs feddene under en kniv og fordel dem ligeledes over kartoflerne
  • Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i 45 minutter
Udskriv
Saltbagte kartofler

Er du på udkig efter mere lækkert tilbehør til aftensmaden, så kan jeg blandt andet anbefale disse parmasan kartofler med bacon, denne lækre og fyldige bønnesalat med bacon og kartofler og denne sprøde broccolisalat med blomkål og peanuts. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek.

Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *