Taquitos er små sprøde tortillasruller spækket med lækkert fyld. Mine taquitos er ovnbagte, hvilket gør retten nem at lave og en hel del sundere, end den dybstegte version. De er lavet med lækker krydret oksekød og sprøde majs. Jeg serverer som regel taquitos med en god grøn salat, tomatsalsa og en masse avokado til, men de kan også sagtens serveres som forret til en festlig mexicansk aften (måske sammen med en lækker frozen magarita )
Mexicansk mad er generelt i rigtig høj kurs hos os. Vi elsker det krydrede køkken og både burritos, enchiladas, mexicansk risret, tacosuppe og disse taquitos er ofte på menuen, når jeg laver madplaner.
Jeg har brugt de helt små fuldkorns tortillas, men man kan sagtens bruge den almindelige størrelse, så får du blot lidt færre taquitos ud fra opskriften. De små tortillas har jeg for øvrigt købt i Netto – de er dog lidt dyrere end de almindelige.
Ovnbagte taquitos
Ingredienser
- Olivenolie til stegning
- 500 g Hakket oksekød
- 8 tsk Tacosauce
- 1 stort Løg
- 1 ds Hakkede tomater
- 1 lille ds majs
- 2 tsk Oregano
- 1 tsk Salt
- 3 tsk Hvidløgspulver
- 3 tsk Løgpulver
- 2 tsk Spidskommen
- Friskkværnet peber
- 20 små Tortillas
Sådan gør du
- Hak løget og steg det i olivenolie i et par minutter
- Tilsæt hakket oksekød og brun det godt.
- Tilsæt tacosauce, hakkede tomater, majs, salt, friskkværnet peber og krydderier i kødet.
- Lad det simre i 10 minutters tid.
- Kom en skefuld kød på hver tortillas og rul hver sammen.
- Læg dine taquitos på en bageplade med “lukningen” på undersiden.
- Bag dem i ovnen ved 215 grader i 12-15 minutter til de er lækre sprøde.
Er du på udkig efter flere lækre opskrifter, er du altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek – der kommer løbende nye spændende opskrifter til.
Har du lyst, er du meget velkommen til at følge mig på de sociale medier – både Facebook og Instagram bliver opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg
Er det bare alm tortilla pandekager?? De ser så lige ud.. hvis man kan sige det
Hej Anja, ja, det er de almindelige runde tortillas – jeg har bare brugt de helt små:-)