Kalenderen siger januar og et nyt og forhåbentligt spændende år er begyndt. Det er også blevet hverdag igen og dermed madpakketid…
Disse lækre skinkehorn er et kæmpe hit herhjemme hos os – både i madpakken og som eftermiddags snack efter en lang dag i børnehave/skole/arbejde. Jeg laver både skinkehorn, pølsehorn, pizzasnegle m.m. regelmæssigt, så fryseren altid er fyldt godt op med gode snacks.
Disse skinkehorn er lette at lave og dejen er dejlig nem at arbejde med. Jeg har brugt cheddarost og hamburgerryg, men man kan selv mikse indholdet alt efter, hvad man har lyst til.
Skinkehorn: – ca. 32 stk.
- 2 dl. mælk
- 2 dl. yoghurt natural
- 50 g. gær
- 100 g. smør
- 25 g. sukker
- 700 g. hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- Cheddarost (fra blok)
- Hamburgerryg i skiver eller skinke
Varm mælken op i en lille gryde, når den er håndvarm smuldres gæren heri. Tilsæt yoghurt, blødt smør, sukker, hvedemel, salt og æg og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve under et rent klæde et lunt sted i ca. en halv times tid.
Del dejen i fire lige store stykker og rul dem ud i fire store cirkler. Hver cirkel deles i otte trekanter – læg et stykker cheddarost og et stykke hamburgerryg eller skinke på hver trekant i den brede ende og rul dejen omkring. Læg skinkehornene på en bageplade beklædt med bagepapir med “spidsen af dejen” vendt nedad. Efterhæver under et klæde i en halv time.
Pensl evt. dine skinkehorn med æg inden de skal bages. Bag skinkehornene midt i ovnen ved 190 grader i 12-15 minutter.
Tip: Jeg bruger ofte samme dej til pølsehorn og ofte deler jeg dejen op i to og laver både skinkehorn og pølsehorn på samme tid.