Vejret er gråt, vådt og koldt – Januarvejr er bare rigtig suppevejr:-) Søndag aften havde jeg en ustyrlig trang til suppe, og det passede jo meget godt med, at jeg længe har haft lyst til at prøve kræfter med en mexicansk tacosuppe. Og den bliver helt bestemt et indslag igen herhjemme, den smagte nemlig overraskende godt – fyldt med gode og sunde råvarer og undlader man osten, så er den tilmed også fedtfattig:-) Jeg var lidt sparsom med chilien, da drengene også skulle kunne spise suppen, men den kan sagtens tåle en teske eller to/tre mere, alt efter hvor glad man er for stærk mad.
Mexicansk tacosuppe: – 4 personer
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 500 g. hakket oksekød
- 3 stænger bladselleri
- 1 rød peberfrugt
- Olivenolie til stegning
- 1 ds. baked beans
- 1 ds. røde kidney bønner
- 1 lille ds. majs
- 2 ds. hakkede tomater med hvidløg
- 6 dl. grøntsags bouillon (2 terninger)
- 1 tsk. paprika
- 3 tsk. hvidløgspulver
- 3 tsk. spidskommen
- 1 tsk. chilipulver (gerne mere, hvis du er til stærk mad og ikke har små poder i huset:-))
- Friskkværnet peber
- 1 tsk. salt
- Revet cheddarost
- 1 avokado
- Eventuelt tacochips
Hak løget og steg det i en stor gryde sammen med presset hvidløg. Lad det stege i 3-4 minutter. Kom det hakkede oksekød ved og brun det godt. Skær bladselleri små skiver og peberfrugt i i tern og kom det i gryden. Skyl både kidneybønner og baked beans og tilsæt det til retten sammen med hakkede tomater, bouillon, majs og krydderier. Lad tacosuppen småkoge i minimum en times tid – gerne længere. Server sammen med revet cheddarost, avokado og eventuelt tacochips.