Små lemoncurd tærter

Der er både fordele og ulemper ved at bo på landet. Fordelene tæller jo som bekendt blandt andet masser af frisk luft, god plads og en dejlig fred og ro. En af ulemperne er, til tider, dårlig internetforbindelse… De sidste dage har vi været plaget af sidstnævnte, og så mærker man virkelig, hvor afhængig man rent faktisk er af det skidt. Men nu virker det igen – yeah – og jeg kan endelig få postet disse små herligheder:-) Lemoncurd tærter er, om man vil, en opgradering af den klassiske citronfromage – altså der er jo ikke det mindste fromage over det, men smagen er i samme boldgade med det dejligt syrlige fra citronerne. Jeg valgte små tærteforme, men har man ikke nogle sådanne på lager, så kan tærten sagtens laves som en stor tærte (gerne en med løs bund). Et lille tip – lemoncurd er også rigtig godt på et stykke lyst brød:-)lemoncurd, lemoncurd-taerter, citrontaerter, taerter, opskrift, dessert

Små lemoncurd tærter: – 10 små tærter – 9 cm. forme

Mørdej:

  • 120 g. blødt smør
  • 240 g. mel
  • 70 g. flormelis
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg

Lemoncurd:

  • 330 g. sukker
  • Revet skal fra 3 økologiske citroner
  • 125 g. blødt smør
  • Saft fra 3 citroner
  • 5 æg

Mørdej: Skær smørret i mindre tern og smuldr det sammen med mel, flormelis og salt – når det er helt smuldret kommes et let sammenpisket æg i dejen. Ælt det sammen, men endelig ikke for længe, så man ikke ødelægger dejens struktur. Sættes i køleskabet i en times tid. Rulles herefter ud og kommes i de smurte tærteforme. Kom bagepapir ovenpå og hæld linser eller tørrede bønner i, så sikrer man, at tærtedejen bliver, hvor den skal:-) Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Lemoncurd: Bland sukker og citronskal godt sammen. Pisk det herefter sammen med blødt smør og tilsæt citronsaft. Til slut tilsættes æggene et ad gangen. Kom blandingen i en lille gryden og varm det op uden det kommes i kog. Lad det småkoge i 10-15 minutter uden omrøring. Vær ikke bekymret for den ”grynede” konsistens det har fra start af, det samler sig i løbet af de 10-15 minutter og bliver til sidst silkeblød og ensartet.

Hæld curden i tærteformene og kom tærterne på køl i minimum et par timer. Pynt eventuelt som her med marengs, blåbær og myntebladelemoncurd, lemoncurd-taerter, citrontaerter, taerter, opskrift, dessert

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *